Spring til indhold

Handelspraktikant

Ambassaden i Prag søger en dygtig og arbejdsom praktikant til ambassadens Handelsafdeling som er tilknyttet ambassaden i et halvt år. Ansøg inden den 22. november, hvis du skal være forårets praktikant og inden den 14. marts, hvis du skal være efterårets praktikant.

Handelsafdelingens primære formål er, at bistå danske virksomheder med at eksportere til Tjekkiet, udvælge underleverandører eller etablere virksomhed i Tjekkiet. Handelsafdelingen indgår samtidigt i et regionalt samarbejde med Polen, Slovakiet, Ungarn og Ukraine, hvor eksportopgaver løses gennem samarbejde på tværs af landene.

 

Som praktikant i Handelsafdelingen vil du indgå i et dynamisk team bestående af en udsendt chef for Handelsafdelingen, to tjekkiske eksportrådgivere, og en tjekkisk studerende. Du forventes at deltage i møder, som ambassadens Handelsafdeling afholder med sine klienter. Vi er en mindre ambassade, og du vil få mulighed for at prøve kræfter med en række spændende opgaver med hovedvægt inden for eksport og internationalisering. Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

 

  • Informationssøgning og markedsundersøgelser
  • Udarbejdelse af rapporter eller bidrag til rapporter
  • Forberedelse af eksportfremstød og messedeltagelse
  • Besvarelse af spørgsmål fra danske og tjekkiske virksomheder samt studerende
  • Kommunikation med danske såvel som tjekkiske samarbejdspartnere 

 

Kvalifikationer

Vi forventer, du har kommerciel indsigt og brænder for at bruge dine evner i Handelsafdelingens dynamiske miljø. Da Handelsafdelingen arbejder ud fra Eksportrådets vision om at skabe værdi og vækst for danske virksomheder, samt at være danske virksomheders foretrukne samarbejdspartner, stilles der høje krav til serviceniveau og professionel indsats. Det er en forudsætning, at du er indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt, og vi ser helst, at du er indskrevet på overbygningen. Godt kendskab til IT og Office-programmer samt gode engelskkundskaber er naturligvis en forudsætning.

 

Praktikvilkår

Praktikanten tilknyttes ambassaden under de af Udenrigsministeriet udarbejdede Retningslinjer for anvendelse af praktikanter på repræsentationerne. Praktikopholdet skal bidrage til den studerendes uddannelse og vil blive tilrettelagt således, at opholdet kan meritoverføres, såfremt den studerendes uddannelsesinstitution tillader det.

 

Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder normalt en kompensation på DKK 3.100 pr. måned (fra d. 1. maj 2019) som huslejetilskud. Der er under opholdet almindeligvis mulighed for at modtage SU efter gældende regler. Desuden er der mulighed for at søge legater. Du er selv ansvarlig for at finde bolig, dog kan ambassaden i visse tilfælde være behjælpelig med dette.

 

Ansøgningsfrist          

Såfremt ovenstående har din interesse, bedes du sende din ansøgning samt CV, eksamensresultater og relevante bilag i en samlet PDF-fil mærket ”PRAKTIK – HANDELSAFDELINGEN”, så den er os i hænde senest den 1. marts 2020.

 

Har du yderligere spørgsmål, kan du rette henvendelse på mail til prgamb@um.dk mærket ”Spørgsmål til handelspraktikant” eller på telefon (+ 420) 257 111 900.

 

Ansøgning sendes til:

Den Kongelige Danske Ambassade, Prag

Email: prgamb@um.dk

 

For mere information se vores hjemmeside:

www.tjekkiet.um.dk/da/eksportraadet

   

Se opslaget i PDF her.

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk