Gå til indhold

NemID OG MITID

NemID bliver erstattet af MitID i løbet af 2022 

Oplysninger om anvendelsen og brugen af MitID: 

About MitID - MitID

For rådgivning kontakt din danske bank eller gå ind på MitID.dk eller kontakt MitID-support tlf. nr. +45 33 98 00 10 eller [email protected].

Oplysninger om anvendelsen og brugen af NemID:

Danskere i udlandet - NemID

Borgere i udlandet kan bestille NemID på to måder:    

  1. På hjemmesiden NemID.nu og med efterfølgende afhentning af brev med midlertidig adgangskode på en dansk repræsentation (se gebyrlisten). 
  2. Under et ophold i Danmark ved at gå ind i et af de borgerservicecentre i kommunerne, der tilbyder udlevering af NemID, samt i alle skattecentre. Ved personligt fremmøde i et af disse centre kan man få en straksudstedelse af brevet med den midlertidige adgangskode (gebyrfrit).

Muligheden for at få en midlertidig adgangskode til NemID under et besøg i Danmark kunne vise sig attraktivt for nogle danskere i udlandet, herunder for danskere med bopæl langt fra en dansk repræsentation. På hjemmesiden NemID.nu er der en liste over de danske skattecentre og borgerservicecentre, hvor man kan bestille digital signatur. Man skal medbringe sit pas som legitimation.

For alle borgere er det bl.a. muligt at få en straksudstedelse på Københavns Kommunes borgerservicecenter. Læs mere, herunder om åbningstider, på Københavns Kommunes hjemmeside.

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5

Praha 1, Malá Strana

 

Tel. +420 257 111 900

Fax. +420 257 531 410

Email. [email protected]