Spring til indhold

 Kommunikations- og kultur praktikant

Public Diplomacy-afdelingen søger to gange årligt en kommunikations- og kultur praktikant, som er tilknyttet ambassaden i et halvt år. Ansøg inden den 14. marts, hvis du skal være efterårets praktikant, og inden den 1. september, hvis du skal være forårets praktikant.

Er du kreativ? Er du god til at skrive og udvikle indhold på sociale medier? Kan du lide at planlægge events? Er du vild med film, musik, visuel kunst og andet kultur? Så er du måske vores kommunikations- og kultur praktikant.  

 

Den danske ambassade i Prag søger to gange årligt en engageret praktikant til ambassadens Public Diplomacy-team enten i perioden 1. august til 31. januar eller 1. februar til 31. juli.

  

Som kommunikations- og kultur praktikant skal du bidrage til at styrke Danmarks omdømme i Tjekkiet for derved at øge Danmarks kulturelle, politiske og handelsmæssige indflydelse. Dette gør du især ved at kommunikere om danske værdier og traditioner samt ambassadens aktiviteter. Det kulturelle område vil være fokus for dit praktikophold, og du skal i den sammenhæng deltage i flere kulturevents. Forud for disse ligger desuden et større planlægningsarbejde, som praktikanten og Public Diplomacy-medarbejderen deler. Som praktikant hos os bliver du inddraget i det daglige virke på en mindre ambassade, hvilket omfatter små såvel som store opgaver. Dine arbejdsopgaver bliver bl.a. at:

 

  • Opdatere ambassadens sociale medier med relevante nyheder og begivenheder
  • Vedligeholde ambassadens hjemmeside
  • Planlægge, afholde og formidle events støttet af ambassaden
  • Deltage i tværkulturelle og politiske events
  • Bidrage med ideer til ambassadens kommunikationsopgaver
  • Afholde foredrag for besøgsgrupper
  • Lave informationssøgninger

Det forventer vi:

Vi søger en dygtig og idérig praktikant, der kan tænke selvstændigt og tør tage initiativ. Du skal kunne arbejde struktureret og have interesse for samt kendskab til kommunikation. Vi forventer, at du har en skarp pen og gode analytiske evner. Stærke engelskkundskaber og godt kendskab til Office-pakken er en forudsætning for deltagelse i ambassadens eksterne og interne kommunikation. Vi er åbne over for din uddannelsesmæssige baggrund, men du skal forklare os, hvorfor netop du vil være interessant for os. Det er en forudsætning, at du er indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt og på overbygningsdelen af din uddannelse. For at kunne blive taget i betragtning til stillingen skal du enten være dansk statsborger eller have en længerevarende fast tilknytning til Danmark.

 

Det praktiske:

Du tilknyttes ambassaden under Udenrigsministeriets ”Retningslinjer for anvendelse af praktikanter på repræsentationerne”. Praktikopholdet skal bidrage til din uddannelse, hvilket vil sige, at opholdet kan meritoverføres, såfremt din uddannelsesinstitution tillader det. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder normalt en kompensation på 3.100 DKK pr. måned (fra d. 1. maj 2019), som dækker nogle udgifter under opholdet. Du vil almindeligvis kunne modtage SU efter gældende regler. Der er desuden mulighed for at søge legater. Du er selv ansvarlig for at finde bolig, men ambassaden kan i mange tilfælde være behjælpelig med dette.

 

Ansøgningsfrist

Såfremt ovenstående har din interesse, bedes du sende en ansøgning mærket ”PRAKTIK – KOMMUNIKATION og KULTUR” samt CV, eksamensresultater og relevante bilag pr. e-mail, så den er os i hænde senest d. 14. marts eller 1. september alt afhængig af, hvilken periode det drejer sig om (forår/efterår). Send ansøgningen til:

 

The Royal Danish Embassy

E-mail: prgamb@um.dk

 

Har du yderligere spørgsmål, kan du rette henvendelse på mail til prgamb@um.dk mærket ”Spørgsmål til PD praktikant” eller på telefon (+ 420) 257 111 900.

 

For information om ambassaden se www.tjekkiet.um.dk.

 

Se opslaget som pdf her.

 

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk