Spring til indhold

Stærke stunder i september

04.10.2017  12:56

Boglancering med Helle Helle: Debat om litteratur og livet

Helle Helle dansk ambassade Prag

Helle Helle besøgte Prag d. 20.-22. september 2017 for at lancere sin bog ’Dette burde skrives i nutid’, der netop er oversat til tjekkisk af Helena Březinová. Selve boglanceringen fandt sted d. 20. september om aftenen og blev indledt af den danske ambassadør Ole Frijs-Madsen. Derefter fulgte debat, bogsignering og oplæsning af bogen på både dansk og tjekkisk. Det var en skøn aften med mange deltagere og interessante tanker om litteratur og livet.
Se flere billeder fra lanceringen på Facebook.  

Bilfri dag i Prag: På VR-tur gennem Københavns gader

bilfri dag Prag
 
Med Virtual Reality-briller inviterede Den Danske Ambassade tjekkerne på en cykeltur gennem Københavns gader. En vej i Prag var lukket af for biler i forbindelse med Bilfri dag i Prag, og mange var mødt op for at sætte fokus på en mere miljøvenlig verden.
På den danske stand var der også mulighed for at quizze, tegne en fantasifuld cykel eller lege med LEGO, og man kunne vinde præmier fra både Flying Tiger of Copenhagen og LEGO. Vores ambassadør, Ole Frijs-Madsen, tog del i en pressekonference, og Per Brixen, speicalkonsulent på ambassaden, holdt en præsentation i løbet af dagen, hvor de begge satte fokus på den danske cykelkultur. Alt i alt fik den danske ambassade lov til at inspirere og promovere Danmark på en meningsfuld måde, hvor cykling og miljø var i fokus.
Se flere billeder på Facebook.

Dansk SpeakDating på European Day of Languages

Morten Riber SpeakDating
 
”Jeg har det godt. Hvad med dig?” Bevæbnet med et 5 minutters timeglas, de vigtigste fraser på dansk og en dåse med danske småkager, mødte Morten Rieber og Kirsten Lang op for at give de interesserede 5 minutters lektioner i dansk. 23 sprog var repræsenteret i til SpeakDating på European Day of Languages, og mange tog glade imod tilbuddet om at lære en lille smule. Ord som ”gulerødder” og ”øl” slog lidt knuder for de fleste tjekker, der dog gik glade fra mødet - nu en lille smule klogere på dansk sprog og kultur. Se flere billeder på Facebook.

Smukke toner fra dansk-tjekkisk sekstet til EuroArt festival

EuroArt concert Prague
 
To unge danske talenter, Maria Louise Jensen og Tobias Gorwild Lautrup, og fire garvede tjekkiske musikere fra ’Stamic Quartet’ gav publikum en smuk oplevelse, da de spillede til EuroArt Festivals åbningskoncert d. 26. september 2017. Musikken var komponeret af Niels W. Gade og Johannes Brahms, og aftenen blev indledt af den danske ambassadør, Ole Frijs-Madsen. Der var en særlig atmosfære, hvor de unge og ældre musikere nød hinandens selskab og talent.

Ole Frijs-Madsen overrækker akkreditiver til præsident Zeman

Credentials Ole Frijs-Madsen
 
For at arbejde som ambassadør på den danske ambassade i Prag har Ole Frijs-Madsen d. 26. september 2017 overrakt sine akkreditiver til Præsident Zeman under en officiel ceremoni på Prag borg. Det var en flot dag, hvor det danske flag blev hejst over borgen, og ambassadøren fik en god samtale med præsidenten.

Se flere billeder fra ceremonien på Facebook.