Spring til indhold

Vinterferie - uge 7 & 8

04.02.2020  13:28


Skal du til Prag i uge 7 & 8? Her finder du nyttige oplysninger, som du skal læse før rejsen

·  Ifølge tjekkisk lov er personer forpligtiget til at have gyldigt ID-kort med billede på sig. Det vil for danskere sige pas. Kørekort, sygesikringskort eller kopi af pas er ikke tilstrækkeligt. Personer, der ikke kan forevise gyldigt ID, risikerer en bøde på op til 3.000 CZK.

·  I Tjekkiet er udskænkning af alkohol og salg af tobak til personer under 18 år forbudt.

·  I Tjekkiet er det normalt forbudt at drikke alkohol på offentlige steder uanset om personer er over eller under 18 år. Der udstedes bøder ved overtrædelse heraf.

·  Ved problemer i Prag såsom tyveri eller andre former for kriminalitet opfordres turister til at henvende sig til politistationen ved metrostation Mustek (Politistation på Jungmannovo namesti 9, Prag 1), hvor der er flere tolke og 24/7 vagt.

·  Turister i Prag bør særligt være opmærksomme på risiko for tyveri herunder især lommetyve i transportmidler.

·  De tjekkiske myndigheder har angivet terrorberedskabsniveauet i Tjekkiet til 1 (det næstlaveste på en skala fra 0 til 3). Selv om risikoen for terror fortsat vurderes som lav, betyder dette, at der er flere bevæbnede politifolk i det offentlige rum særligt på vigtige steder såsom butikscentre, turistattraktioner, metrostationer og andre transportknudepunkter.

·  taxa fra lufthavn til centrum koster 500 - 700 CZK.

·  Læs andre gode råd her.