Spring til indhold

Lars Kjellberg åbnede LEGO-dag ved international robotfestival

10.12.2014  15:58

Café Neu Romance er verdens første performancefestival med robotteknologi og er en del af den europæiske robotteknologi-uge. Ambassaderåd Lars Kjellberg åbnede festivalens særlige LEGO® MINDSTORMS® Robots Day den 27. november kl. 9:00. Programmet på dagen var dedikeret til danske LEGOs robotlinje, der giver mulighed for at bygge og programmere sin egen robot. MINDSTORMS bruges bl.a. på VIA University College i Silkeborg, hvor de lærerstuderende får øvelse i at bygge robotter, som kan bruges i undervisningsøjemed.

Den danske ambassade havde i samarbejde med festivalens danske arrangør Christian Gjørret produceret informationsplakater omkring brugen af robotter og robotteknologi i det danske uddannelsessystem, som kunne ses ved festivalen. Her kunne man fx læse om robotforsker Henrik Schärfes robot Humanoid-DK, som er en kopi af forskeren selv og om hvordan Designskolen Kolding er med til at udvikle robottertil danske genoptræningscentre.

Et af fokusområder for festivalen er altid innovation inden for robotteknologi. Du kan læse mere om det danske bidrag til sidste års udgave af festivalen via dette link: http://cafe-neu-romance.com/general-info/cafe-neu-romance-is-a-creative-platform-for-robotics-innovation

 

Ambassaderåd Lars Kjellberg (tv.) ved åbningstalen for LEGO MINDSTORMS Robot Day. I baggrunden ses britiske Nigel Ackland, der har fået en robotarm efter en alvorlig arbejdsulykke, og danske Christian Gjørret, der er manden bag den innovative robotfestival.

 

Praktikant Elisa Franck og Ambassaderåd Lars Kjellberg blev vist rundt i den store robotudstilling i National Technical Library af Christian Gjørret.