Spring til indhold

Tjekkiet indfører skærpede tiltag for rejser fra den 5. februar 2021

04.02.2021  15:00

Fra fredag den 5. februar 2021 indfører Tjekkiet skærpede tiltag for rejser som en reaktion på udbredelsen af nye, mere smitsomme virusvarianter, hvilket er i takt med en koordineret tilgang på EU-niveau.

Den tjekkiske regering henviser også til Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme (ECDC), som i sin seneste rapport advarer at den nuværende risiko for ukontrolleret udbredelse af virusmutationer i hele Europa er meget høj, og derfor opfordrer til at stramme indrejserestriktioner samt begrænse alle ikke-nødvendige rejser.

Fra den 5. februar fraråder det tjekkiske udenrigsministerium kraftigt alle rejser til hele verden, der ikke er absolut nødvendige.

I forhold til indrejserestriktioner skærpes især testkravene, og der indføres en ny kategori af højrisikolande. Generelle anerkendelsesværdige formål for indrejse i Tjekkiet forbliver uændret.

Personer, der ankommer fra lande i mørkerød kategori, dvs. højrisikolande, er forpligtet til at fremvise en negativ PCR test foretaget senest 72 timer før afrejsen. Derudover er man forpligtet til at selvisolere sig og gennemgå en anden PCR test først efter fem dage efter indrejsen.

Personer, der ankommer fra lande i rød kategori, dvs. risikolande, herunder også Danmark, er forpligtet til at fremvise en negativ antigen test foretaget senest 24 timer eller PCR test foretaget senest 72 timer før afrejsen. Derudover er man også forpligtet til at gennemgå en PCR test inden fem dage efter indrejsen og selvisolere sig indtil et negativt testresultat kan forelægges. 

Personer, der ankommer fra lande i orange kategori, dvs. mellemrisikolande, er forpligtet til at fremvise en negativ antigen test foretaget senest 24 timer eller PCR test foretaget senest 72 timer før indrejsen.  

For alle ovenstående kategorier gælder desuden krav om at udfylde Public Health Passenger Locator Form før indrejsen, og et påbud om at bære mundbind i FFP2 klasse eller kirurgisk mundbind både indendørs og udendørs i 10 dage efter indrejsen. 

Personer, der ankommer fra lande i grøn kategori, dvs. lavrisikolande, kan indrejse uden begrænsninger. Fra de europæiske lande er det p.t. kun Vatikanet, som opfylder kriterier for denne kategori.

Personer, der rejser i transit eller transporterer varer ind og ud af Tjekkiet, eller hvis ophold i Tjekkiet ikke overstiger 12 timer er undtaget fra ovenstående indrejserestriktioner.

Lande efter kategorier gældende fra den 5. februar 2021:

Kilde: Det tjekkiske sundhedsministerium

Yderligere oplysninger findes på det tjekkiske indenrigsministeriums hjemmeside.Seneste nyt

    Se alle