Spring til indhold

Danske renluftsløsninger i Tjekkiet - et marked i vækst

26.07.2019  11:08
nedskaleret

Trods stor økonomisk og teknologisk fremgang i Tjekkiet har landet svært ved at følge med de miljømæssige krav EU har stillet til hele unionen, hvor særligt kravene til luftkvalitet skaber de største problemer. Dette ses særligt i Ostrava, Europas mest luftforurenede by, hvor de årlige gennemsnit af partikelforurening og NOx gasser oftest ligger langt over EU's fastsatte grænseværdier.

Efter øget pres fra EU om at styrke indsatsen for at sænke partikelforureningen i Tjekkiet, har offentlige interessenter på lokalt, regionalt og nationalt niveau nu øget indsatsen for at efterleve kravene. Forureningen stammer hovedsageligt fra opvarmning af private en familie huse, energiforsyningsselskaber og fra sværindustrien, hvor der efterspørges renluftløsninger. Et eksempel på dette findes i visse tjekkiske kommuner som subsidierer Ecodesign brændeovne til private husholdninger.

Miljøstyrelsens Luftambassadør har i samarbejde med Eksportrådet, på den danske ambassade i Prag, undersøgt markedsmulighederne for danske renluftløsninger i Tjekkiet. Efter møder med det tjekkiske Miljøministerium samt regionale og lokale interessenter har de største muligheder vist sig at være inden for: brændeovne til private husholdninger, små og mellemstore kedler til centralvarme, samt renseløsninger til store energianlæg og sværindustri.

Yderligere information findes i de vedhæftede filer.

 

 

For tilmelding, spørgsmål eller andre henvendelser kontakt Handelschef på ambassade i Prag, Jens Thomsen, på mail jentho@um.dk eller tlf. +420 727 833 946

 

Læs mere om Tjekkiets økonomi og markedsmuligheder

Strategic Business Alliance Event