Spring til indhold

Nyt om markedsmulighederne i Central - og Østeuropa - mød Danmarks ambassadører i Polen og Ungarn

29.05.2019  16:21

DI inviterer medlemmer til at møde Danmarks ambassadører i Polen og Ungarn og handelschefer med ansvar for Polen, Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet og Ukraine den 14. juni 2019.Her kan du blive klogere på markedsmulighederne i de fem lande samt på de udfordringer, der forekommer, - og ikke mindst hvordan man som dansk virksomhed overkommer disse. 

Ved arrangementet vil ambassadør Ole Egberg Mikkelsen, ambassadør Kirsten Geelan, Handelschef Jens Thomsen og Eksportrådets regionale koordinator for Central- og Østeuropa Thomas Rizk holde indlæg om muligheder og udfordringer i de enkelte land. Oplæggene vil blive efterfulgt af debat og mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne. Mødet er både relevant for virksomheder, der allerede er til stede i Central- og Østeuropa, og for dem som overvejer at udvide deres forretninger til disse markeder. Seminaret er samtidig en god lejlighed til at få inspiration og udveksle erfaringer med andre virksomheder, der er aktive i Central- og Østeuropa.  

Central- og Østeuropa
Polen, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Ukraine har en sammenlignelig forretningskultur og mange fællesnævnere i markedernes rammebetingelser. Fem af de fire lande - Ukraine står uden for - er en del af EU’s indre marked, hvilket overskueliggør eksport til – og forretninger i landene. I 2017 havde landene i gennemsnit en vækst i BNP pr. indbygger, som lå to procent højere end EU-gennemsnittet. Den gennemsnitlige købekraft i de fem lande er steget med 57 procent i perioden 2005 til 2017 – så regionens over 105 millioner forbrugere har fået væsentligt flere penge mellem hænderne.

 

PRAKTISK INFORMATION
Tid: 14. juni 2019 kl. 10-12.30 
Sted: DI, Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

Deltagelse og pris:
Seminaret er for medlemmer og koster 300 DKK eksl. moms
Kontakt: 
Helle Bundgaard
Chefkonsulent
E-mail. hbu@di.dk
Tel. 3377 3065

Bente Kruckenberg
Koordinator
E-mail: bekr@di.dk
Tel. 3377 4626