Spring til indhold

Indkøb og åbningstider

Læs her om åbningstider, betalingsmidler, banker og posthuse.

 

Varesortimentet i Tjekkiet er generelt på samme niveau som i de vesteuropæiske lande.

Åbningstider
På hverdage har de fleste butikker åbent fra kl. 9 til kl. 18 og om lørdagen fra kl. 9 til kl. 13. Mange butikker i Prag holder desuden også åbent om søndagen. De store indkøbscentre har åbent syv dage om ugen, oftest fra kl. 9 til kl. 21.

Betalingsmiddel
Internationale kreditkort (Visa, MasterCard og Eurocard) accepteres i de fleste større butikker og restauranter. I de mere turistorienterede butikker kan man for det meste også betale med American Express, Diner’s Club og Discover.

Banker
Bankerne i Tjekkiet har åbent fra mandag til fredag (som regel fra kl. 9 til kl. 16).

Skal du være i Tjekkiet i længere tid, og har du brug for at oprette en konto i en tjekkisk bank, skal du som hovedregel medbringe pas, arbejdstilladelse eller anden form for ID. Der kræves som regel et mindre beløb i depositum for at oprette en konto. Vær desuden opmærksom på, at det også kan koste et beløb at lukke kontoen. Visse banker kræver et større beløb og/eller en garantistillelse af arbejdsgiver eller bank i hjemlandet, hvis man ikke er i besiddelse af en arbejdstilladelse. Kravene kan variere fra bank til bank.

Posthus
Posthuse har normalt åben fra kl. 9 til kl. 18. Hovedposthuset på Jindřišská 14, Prag 1 har åbent fra kl. 02 til kl. 24.

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf. + 420 257 111 900
Fax. +420 257 531 410 
Email: prgamb@um.dk