Spring til indhold

Ofte stillede spørgsmål

Ambassaden i Prag får hvert år mange henvendelser fra danskere, der gerne vil arbejde og opholde sig i Tjekkiet. Vi har i det nedenstående samlet svar på de spørgsmål, som vi ofte får. Vi håber, at oplysningerne giver et godt udgangspunkt.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Ægteskab

Ifølge de for ambassaden foreliggende oplysninger skal følgende dokumenter forelægges de tjekkiske myndigheder i tilfælde, hvor en dansk statsborger ønsker at indgå ægteskab i Tjekkiet med en tjekkisk statsborger eller hvor to danske statsborgere ønsker at indgå ægteskab i Tjekkiet.

 • Pas
 • Folkeregisterudskrift, indeholdende oplysninger om:

  a) den danske parts civilstand,
  b) den danske parts statsborgerskab,
  c) den danske parts faste bopælsadresse.

 • Udskriften skal apostillepåtegnes i det danske udenrigsministerium.
 • Ægteskabsattest, der udstedes af den danske parts bopælskommune og apostillepåtegnes i det danske udenrigsministerium.
 • Fødsels- og dåbs-/navneattest eller navnebevis, der også skal indeholde oplysninger om forældrene. Attesten skal apostillepåtegnes i det danske udenrigsministerium. 
 • Bevis for retmæssigt ophold i Tjekkiet (Potvrzení o oprávněnosti pobytu na území České republiky). Attesten udstedes af det tjekkiske fremmedpoliti (i Prag på adressen Olšanská 2, Prag 3) og må ikke være mere end syv dage gammel. 
 • Eventuel skilsmissedom eller skilsmissebevilling. Skilsmissedokumenter skal apostillepåtegnes i det danske udenrigsministerium. Hvis den danske part er enke eller enkemand skal dødsattesten apostillepåtegnes i det danske udenrigsministerium. 

Der må påregnes en vis sagsbehandlingstid på rådhuset, hvorfor kontakt til det pågældende rådhus bør ske i god tid før vielsen. 

For samtlige dokumenters vedkommende gælder, at disse skal oversættes til tjekkisk af en statsautoriseret translatør. Navne og adresser findes under "Oversættelse" i telefonbøgernes Gule Sider.

Ingen af dokumenterne må være ældre end seks måneder.

Der skal under vielsesceremonien være to vidner og en officiel oversætter til stede. Såfremt der er bestilt musik og fotografering, kan disse evt. fungere som vidner. Prisen for vielsen varierer afhængigt af, hvor vielsen finder sted.

Yderligere informationer finder du på Prags portal.

Bil og kørekort

Det er tilladt at tage en dansk registreret bil med ind i Tjekkiet, men vær opmærksom på, at bilen skal registreres hos politiet i Tjekkiet, såfremt man opholder sig i landet i mere end seks måneder. Se mere under Transport.

Det danske kørekort anerkendes som gyldigt i Tjekkiet, men hvis man som EU-borger ønsker at ombytte sit kørekort, har man krav på at få det ombyttet.

Se mere under Kørekort.

Børn i Tjekkiet

Her finder du links til børnehaver, skoler, gymnasier og babysittere.

Skoler og institutioner i Prag:

 • Bumble Bee Preschool, Prag 5, er en privat international børnehave/børnehaveklasse for børn mellem 2½ og 7 år.
 • Kids Company, Prag 2, er en privat tysk-tjekkisk børnehave/børnehaveklasse for børn mellem 2 og 6 år.
 • Global Concepts International School, Prag 6, en privat international børnehave/børnehaveklasse for børn mellem ½ og 5 år.
 • The International School of Prague,  Prag 6, en privat international børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år (GCSE og IB)
 • The English International School, Prag 4, en privat international børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 2 og 18 år (GCSE og IB)
 • Prague British School, Prag 4, en privat international børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år (GCSE og IB) En forholdsvis stor gruppe af danske børn går på denne skole.
 • Riverside School, Prag 6, en privat international børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år (GCSE og IB)
 • The English College in Prague, Prag 9, et privat internationalt gymnasium (GCSE og IB) for børn mellem 13 og 19 år.
 • Park Lane International School, Prag , en privat international børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år (GCSE og IB)
 • German School of Prague, Prag 6, en privat tysk børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år.
 • Lycee Francais De Prague, Prag 5, en privat fransk børnehave/børnehaveklasse/folkeskole/gymnasium for børn mellem 3 og 18 år.

Internationale skoler i andre tjekkiske byer:

Se også annoncer på www.expats.cz.

Børnepasning

Babysittere kan engageres gennem følgende bureauer:

Online danskundervisning

Online Danskundervisning er et undervisningstilbud til familier, der ønsker, at deres barn taler og skriver dansk på samme niveau som jævnaldrende børn i Danmark.

Undervisningsprogrammet er det eneste af sin art og er tilrettelagt i samarbejde med Undervisningsministeriet. Som afslutning på 9. klasse er det muligt at aflægge 9. klassesprøven (tidl. kendt som folkeskolens afgangsprøve) i dansk på Den Danske Sommerskole.

Danes Worldwide

Boligforhold

Lejeboliger i Prag

Der er et stort udbud af møblerede og umøblerede boliger til leje i alle prisklasser i Prag. Mange ejendomsmæglere tilbyder deres service mod et salær på en måneds husleje.

Mange danskere vælger at bosætte sig i Prag distrikt 6. Området er velegnet, hvis man har børn, eftersom en del af de internationale skoler er placeret i dette område. Det tager ca. 20 minutter i bus at komme ind til centrum fra Prag 6 og ca. 10 minutter med metroen.

Vær opmærksom på følgende forkortelser, som bruges af alle ejendomsmæglere:

1+0 = et værelse uden separat køkken
1+kk = et værelse med delvist separat køkken (skabskøkken eller hjørnekøkken)
1+1 = et værelse + køkken
2+0 eller 2+kk = værelse + stue med delvist separat køkken (skabskøkken eller hjørnekøkken)
2+1 = værelse + stue + køkken
3+0 eller 3+kk = 2 værelser + stue med delvist separat køkken (skabskøkken eller hjørnekøkken)
3+1 = 2 værelser + stue+ køkken
osv.

Danskere i Prag

Dan dig et overblik over danske, nordiske og internationale netværk i Prag.

Danes Worldwide

Danes Worldwide er en forening, som arbejder med at varetage de danske medlemmers interesser i forhold til bl.a. den personlige, sociale, kulturelle og juridiske tilknytning til Danmark. Der tilbydes også fjernundervisning i dansk samt sommerskole for børn. Foreningen er repræsenteret ved lokale repræsentanter i et stort antal lande.

International kvindeklub - IWAP

Den internationale kvindeklub i Prag holder til på Sázavská 6 i Prag 2 og byder en gang om måneden nye medlemmer velkommen. På kvindeklubbens hjemmeside kan man læse om aktiviteter samt kommende sociale og kulturelle begivenheder.

Scandinavian House

Det Skandinaviske Hus er en organisation, hvis formål er at fremme den kulturelle og sociale kontakt mellem Tjekkiet og Skandinavien. Huset henvender sig hovedsageligt til skandinavere bosat i Prag og tjekkere, der er interesseret i skandinavisk kunst og kultur. Det Skandinaviske Hus ligger på Dejvická 3 i Prag 6.

Nordic Society

Det Nordiske Selskab i Prag er en frivillig og upolitisk forening, der forsøger at udvikle og skabe kontakter mellem Tjekkiet og Norden. Hensigten med foreningen er blandt andet at hjælpe den tjekkiske befolkning til at få et dybere kendskab til de nordiske lande, særligt disses sprog, kultur, politiske og social-økonomiske systemer samt levemåde. Det Nordiske Selskab afholder jævnligt kulturaftener.

Hjemmeside for udlændinge

På den engelsksprogede hjemmeside www.expats.cz kan man finde en masse nyttig information for udlændinge i Prag.

Danskere i Prag & Tjekkiet på Facebook

Bliv medlem af gruppen Danskere i Prag & Tjekkiet på Facebook. 

Før rejsen

Danske statsborgere skal medbringe gyldigt pas for at kunne rejse ind i Tjekkiet, men efter Tjekkiets indtræden i EU er der ikke længere krav om, at passet skal have en bestemt gyldighedsperiode. Det er derfor vigtigt i god tid inden afrejse at undersøge passets gyldighed. Hvis man ikke har dansk statsborgerskab, skal man også huske at undersøge hos den tjekkiske ambassade i København, om man skal have visum til indrejse i Tjekkiet.

Bemærk, at de tjekkiske myndigheder kan forlange identifikation samt bevis for lovligt ophold i form af dit originale pas, inkl. evt. visum. I modsat fald risikerer man bødestraf eller anholdelse.

Se Udenrigsministeriets hjemmeside for yderligere information om bl.a. Rejseforsikring, Rejsevejledninger og Medicin med på rejsen.

Danskerlisten

Danskere opfordres til at registrere sig på Danskerlisten. Informationerne er alene til ambassadens eget brug og benyttes i en nødsituation, eller hvis ambassaden fx har behov for at sende informationer ud til fastboende danskere. For at holde databasen så opdateret som muligt bedes man meddele ambassaden, når man flytter fra Tjekkiet og derfor ikke længere bør stå i databasen.

Husdyr

Pr. 1. oktober 2004 blev der indført fælles rejseregler i EU for hunde, katte og fritter i form af et særligt dyrepas. Dyrene skal have et pas, hvori det dokumenteres, at dyret er vaccineret mod rabies. Dyrene skal også kunne identificeres ved chipmærke eller tatovering. Senest tre uger før afrejse skal kæledyret være vaccineret for at kunne få udstedt et pas.

Yderligere information om regler for rejse med kæledyr findes her.

Ved længerevarende ophold i Tjekkiet (over en måned) skal husdyret registreres i opholdskommunen.

Yderligere information kan fås ved at rette henvendelse til State Veterinary Administration.

Større hunde skal bære mundkurv i og omkring offentlige transportmidler (bus, sporvogn, metro og tog), og alle hunde skal holdes i snor.

Dyreklinikker i Prag med engelsktalende personale:

Libuš Veterinary Hospital, Na Šejdru 45, Prag 4, tlf. +420 244 470 553, +420 602 458 185
Veterinary Clinic, Velvarská 24, Horoměřice, tlf. +420 220 971 236

Indkøb og åbningstider

Varesortimentet i Tjekkiet er generelt på samme niveau som i de vesteuropæiske lande.

Åbningstider
På hverdage har de fleste butikker åbent fra kl. 9 til kl. 18 og om lørdagen fra kl. 9 til kl. 13. Mange butikker i Prag holder desuden også åbent om søndagen. De store indkøbscentre har åbent syv dage om ugen, oftest fra kl. 9 til kl. 21.

Betalingsmiddel
Internationale kreditkort (Visa, MasterCard og Eurocard) accepteres i de fleste større butikker og restauranter. I de mere turistorienterede butikker kan man for det meste også betale med American Express, Diner’s Club og Discover.

Banker
Bankerne i Tjekkiet har åbent fra mandag til fredag (som regel fra kl. 9 til kl. 16).

Skal du være i Tjekkiet i længere tid, og har du brug for at oprette en konto i en tjekkisk bank, skal du som hovedregel medbringe pas, arbejdstilladelse eller anden form for ID. Der kræves som regel et mindre beløb i depositum for at oprette en konto. Vær desuden opmærksom på, at det også kan koste et beløb at lukke kontoen. Visse banker kræver et større beløb og/eller en garantistillelse af arbejdsgiver eller bank i hjemlandet, hvis man ikke er i besiddelse af en arbejdstilladelse. Kravene kan variere fra bank til bank.

Posthus
Posthuse har normalt åben fra kl. 9 til kl. 18. Hovedposthuset på Jindřišská 14, Prag 1 har åbent fra kl. 02 til kl. 24.

Kriminalitet

Prag er ligesom andre større byer med mange turister plaget af lommetyverier, biltyverier og indbrud i biler, men byen er mindre ramt af grove overfald end mange andre europæiske storbyer.

Lommetyveri er desværre et meget udbredt fænomen, særligt i sporvogne, metro, centrum og andre steder, hvor der færdes mange turister. Man bør derfor undlade at færdes med væsentlige værdigenstande eller større pengebeløb på sig. "Løse" tasker inviterer til tyveri.

Hjemrejsebilletter og kreditkort, når de ikke er i brug, bør anbringes i hotellernes sikkerhedsbokse. Efterlad aldrig ejendele (inkl. bilradio) i en parkeret bil.

Bemærk, at de tjekkiske myndigheder til enhver tid under dit besøg kan forlange identifikation samt bevis for lovligt ophold i form af dit originale pas, inkl. evt. visum. I modsat fald risikerer man bødestraf eller anholdelse.

Politiet kræver dog oftest kun legitimation, hvis:
 • du befinder dig i grænseområderne
 • du bliver taget i færd med at bryde loven
 • du er i nærheden af særligt beskyttede områder uden tilfredsstillende begrundelse
 • du er til stede ved tilfælde af ulykker eller kriminalitet
 • du indberetter lovbrud til politiet
 • dit vidneudsagn kan bidrage til opklaring af kriminalitet.

Hvornår kan politiet anholde dig?

 • Når du begår kriminalitet.
 • Når du ikke kan eller nægter at legitimere dig.
 • Når du nægter at videregive informationer, der kan bidrage til opklaring af kriminalitet.

De tjekkiske myndigheder har ifølge Wienerkonventionens Artikel 36 pligt til at underrette ambassaden om anholdelse, såfremt den anholdte anmoder herom.

Hvis du bliver udsat for tyveri
Hvis du bliver bestjålet, skal du rapportere det til den politistation, der ligger i det distrikt, hvor tyveriet blev begået. Ifølge tjekkisk lovgivning skal politistationen stille en engelsktalende tolk til rådighed, når det er nødvendigt. Dette kan dog godt tage noget tid. På politistationen på Jungmannovo nám. 9, Prag 1, er der en engelsktalende tolk til rådighed 24 timer i døgnet. Dette betyder dog ikke, at ventetid ikke kan forekomme.

 • Telefon nr.: 112
 • Politiets centrale nr.: +420 974 821 111
 • Politistation Jungmannovo nám., tæt på Václavské nám., Prag 1. Tlf: +420 974 851 750 el. +420 224 222 316

Se under Hvis uheldet er ude på ambassadens hjemmeside, hvis du har mistet dit pas, kørekort eller penge.

Lægehjælp og medicin

Har du brug for behandling? Find vej til hospitaler, lægeklinikker, tandlæger og apoteker.

Standarden af det tjekkiske sundhedsvæsen kan generelt måle sig med sundhedsvæsenet i andre europæiske lande, men man må påregne sprogvanskeligheder.

Det blå EU-sygesikringsbevis er velkendt i det offentlige tjekkiske sundhedsvæsen. Du skal selv sørge for at bestille det blå EU-sygesikringsbevis (gratis), inden du rejser til Tjekkiet. Evt. konkrete spørgsmål bedes rettet til SOS International A/S på tlf.: +45 70 10 50 50.

Offentlige hospitaler i Prag (med (noget) engelsktalende personale):

Private betalingsklinikker i Prag (med engelsktalende personale - accepterer kun kreditkort eller kontanter)

Tandlæge i Prag (med engelsktalende personale)

Apoteker i Prag

 • Lékárna Palackého, Palackého 5, Prag 1, tlf. +420 224 946 982
 • Lékárna U sv. Ludmily, Belgická 37, Prag 2, tlf. +420 222 519 731
 • Lékárna Bulovka, Budínova 2, Prag 8, tlf. +420 266 082 017
 • Lékárna Berythos, Vítězné náměstí 13, Prag 6, tlf. +420 224 325 520

Pillepas

Mange apoteker i Danmark anbefaler at du anskaffer et pillepas, hvis du skal rejse til Tjekkiet. Dette er ikke et krav, men et tilbud til den enkelte borger.
Hvis du rejser med piller til eget forbrug tilsvarende perioden du skal opholde dig i Tjekkiet, anbefaler vi at du medbringer pillepas, som du kan få på apoteket.
Du kan læse mere om de officielle regler her.

Sygesikring

Vil man være dækket i forbindelse med sygdom under længerevarende ophold i Tjekkiet, skal man enten have et EU-sygesikringskort, tegne en privat sygeforsikring eller optages i den tjekkiske sygesikringsordning. Man kan indhente yderligere oplysninger om sygesikring i forbindelse med udrejse til et andet EU-land hos kommunen.

På Europa-Kommissionens hjemmeside kan man finde yderligere oplysninger om, hvilke regler, rettigheder og muligheder der eksisterer i forbindelse med at tage ophold og arbejde i andre EU-lande. Her vil man, på dansk, kunne læse mere om, hvorledes man opnår social sikring i Tjekkiet.

Det blå EU-sygesikringskort 

EU-sygesikringskortet gælder ved forretningsrejser, au pair-ophold, ulønnet praktik og studieophold samt ved ferie. Endelig vil man få brug for EU-sygesikringskortet, hvis der kan opstå behov for behandling som følge af en bestående eller kronisk sygdom.

Det blå EU-sygesikringskort giver ret til læge- og hospitalshjælp, medicin mv. på samme vilkår, som gælder for offentligt sygeforsikrede i det pågældende EU-land, i dette tilfælde Tjekkiet. EU-sygesikringskortet dækker ikke hjemtransport og heller ikke behandling i private sygehuse. Derfor foreslår vi at tegne en privat forsikring.

Hvis man ønsker at erhverve et EU-sygesikringskort, skal man henvende sig til sin kommune, som har ansvaret for udstedelsen.

Find yderligere information om EU-sygesikringskortet her.

Optagelse i den tjekkiske sygesikringsordning

For at blive optaget i den tjekkiske sygesikringsordning skal man medbringe en såkaldt E-formular eller det blå EU-sygesikringskort (se ovenfor). Efter ankomst til Tjekkiet skal man kontakte en af de lokale tjekkiske sygesikringskasser med henblik på registrering.

Ved optagelse i det tjekkiske sygesikringssystem er du sikret på lige fod med de tjekkiske statsborgere.

For lønmodtagere eller selvstændigt erhvervsdrivende er ydende medlemskab af den tjekkiske sygesikring obligatorisk.

På det tjekkiske arbejds- og socialministeriums hjemmeside kan man finde oplysninger om, hvordan man bruger det tjekkiske sundhedsvæsen.

Man kan også finde information om sygesikring under længerevarende ophold i Tjekkiet i pjecen "Skal du til Tjekkiet? Hvad nu, hvis du bliver syg..."

Privat forsikring

Hvis du hverken er dækket af det blå EU-sygesikringskort eller optaget i den tjekkiske sygesikringsordning, er det nødvendigt at tegne en privat forsikring.

Transport

Kørsel i egen bil
Det er tilladt at tage en dansk registreret bil med ind i Tjekkiet, men opholder man sig i landet i mere end seks måneder, skal bilen registreres hos politiet i Tjekkiet.

Ved indregistrering af bil er følgende dokumenter påkrævet:
 1. Opholdsbevis
 2. Forsikringsattest
 3. Attest, der dokumenterer at bilen har gennemgået en teknisk kontrol efter tjekkisk standard/regel
 4. Kvittering, der dokumenterer, at registreringsafgift er betalt
 5. Told-deklarering (form 3771, der skal udfyldes og stemples ved grænseovergang).

Når dokumenterne er i orden, skal den endelige indregistrering foretages hos politiets transportafdeling. I Prag ligger afdelingen på Kongresová 2, Prag 4, tlf. 226 142 111.

Kun biler, der er under otte år gamle, kan indregistreres. Herudover kræves det, at bilen skal være udstyret med katalysator.

Biludleje
Der er flere biludlejningsfirmaer i Tjekkiet med et meget varieret udvalg. En del af udlejningsfirmaerne udlejer biler med chauffør.

Bøder
Færdselspolitiet deler flittigt bøder ud. Der er ingen udførlig bødetabel, og bødens størrelse kan derfor variere afhængig af dag, ulovlighedens omfang og færdselspolitiets humør. Sørg derfor for at overholde færdselsreglerne og spørg altid efter en kvittering, hvis du bliver opkrævet en bøde.

Trafikregler
Trafikreglerne i Tjekkiet er stort set identiske med andre europæiske lande. Fartgrænsen i byerne er 50 km/t, 90 km/t på landeveje og 130 km/t på motorveje.

Vær opmærksom på, at promillegrænsen er 0,0 promille.

Det er lovpligtigt at køre med kørelys på motorkøretøjer i hele år. 

Motorvejsafgift
For at køre på de tjekkiske motorveje skal man betale en motorvejsafgift. Et klistermærke skal anbringes nederst til højre i forruden som bevis for, at afgiften er betalt. Mærkatet kan købes på grænseovergange, posthuse og på de fleste benzintanker. Det er muligt at købe en mærkat, der gælder for ét år, én måned eller én uge. Der er bødestraf for at køre uden gyldig mærkat. For yderligere information se Transportministeriets hjemmeside.

Parkering
Som i mange andre storbyer er parkering i Prag en vanskelig opgave, særligt i centrum. I Prag er der tre parkeringszoner

 • Orange: Parkering i op til 2 timer/parkometer
 • Grøn: Parkering i op til 6 timer/parkometer
 • Blå: Kun for beboere og erhvervsdrivende

Det er gratis at parkere på gader, hvor der ikke er opstillet et parkeringskilt. Parkeringsafstand fra lyskryds og sporvognsskinner er fem meter.

Overholdes parkeringsreglerne ikke, risikerer man at finde sin bil med en stor orange ’hjulspærring’, der kun kan låses op af politiet. For at få hjulspærringen af må man kontakte politiet og betale to bøder – én for den ulovlige parkering og én for politiets arbejde i forbindelse med at fjerne spærringen. Henstår bilen spærret for længe, vil den blive fjernet.

Bilforsikring
Ansvarsforsikring er obligatorisk i Tjekkiet. Forsikringen kan enten erhverves inden afrejse i Danmark eller hos forsikringsselskaber i Tjekkiet. Du skal altid kunne fremvise dokumentation for, at du er forsikret. Hvis du er forsikret hjemmefra, skal du sørge for at få erhvervet et grønt bilforsikringskort igennem dit forsikringsselskab. Hvis du lejer bil vil udlejningsprisen som regel være inkl. ansvarsforsikring. Yderligere forsikring kan tegnes igennem biludlejningsfirmaet.


Yderligere information om bilkørsel
Den tjekkiske bilklubs hjemmeside indeholder yderligere information om færdselsregler, motorvejsafgift, autohjælp, trafikinformation m.m.

Fly
Tjekkiets internationale lufthavn er Václav Havel airport Prague, 17 km nord-vest for centrum. Flyinformationer fås på lufthavns hjemmeside eller tlf. 220 111 888.

Metro
Metrosystemet i Prag er simpelt og effektivt. Der er tre linjer, grøn(A), gul(B) og rød(C). Metroen kører fra kl. 5:00 om morgenen til midnat. Metroen afgår hver 2.-10. minut afhængig af tidspunkt og dag. For trafikoplysninger klik her.

Sporvogn
Sporvogne er et praktisk transportmiddel i Prag, selvom de kan være noget fyldte i myldretiden. Der er 24 ruter om dagen og otte ruter om natten. Nat-sporvogne kører fra midnat til kl. 04:30 og har numrene 51-59.

Sæderne forrest i sporvognen er reserveret til ældre og handicappede, men det er kutyme altid at rejse sig for ældre, ligegyldigt hvor man sidder.

Bus
Busser kører hovedsagelig i udkanten af Prag, hvor sporvognene er fåtallige. Ligesom sporvognene kører der natbusser mellem kl. 00:00 og 04:30.

Billetter til metro, sporvogn og bus
Billetter til metro, bus og sporvogn kan købes på alle metrostationer, ved enkelte sporvogns- og busstoppesteder og i visse kiosker (Trafika).

En voksenbillet, der gælder for 90 minutters rejse med ubegrænset antal skift, skift koster CZK 32. Den samme billet kan bruges til både metro, bus og sporvogn. Denne billet er velegnet på rejsen til og fra lufthavnen, Václav Havel airport Prague.  Billetter til CZK 24 gælder for 30 minutters rejse, også med ubegrænset antal skift. Der er halv pris for børn mellem 6 og 15. Hvis man har stor bagage eller hund uden bur med sig, påkræves en ekstra billet herfor, som koster CZK 16.

Dags- og månedskort kan bl.a. købes på metrostationerne: I.P. Pavlova, Náměstí Míru, Hlavní nádraží, Florenc og Můstek.

Bøde for at rejse uden billet er ligger mellem 800 og 1000 CZK. Kontrollørerne er ikke uniformerede, men fremviser et skilt, hvis de ønsker at kontrollere billetten. Spørg (ligesom ved færdselsbøder) altid efter en kvittering.

Køreplaner
Oplysninger vedrørende transport i Prag og tog- og busforbindelser mv. inden for Tjekkiet, afgangstider, priser m.m. kan findes via køreplanen (tjekkisk, engelsk og tysk version), eller ved at ringe på telefon: +420 221 111 122.

Taxi
Man bør så vidt muligt undgå at hyre taxier på gaden, da manipulation af taxametre er udbredt. Taxi kan bestilles telefonisk eller via nettet.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf. + 420 257 111 900
Fax. +420 257 531 410 
Email: prgamb@um.dk