Spring til indhold

Kultur- og kommunikationspraktikant

Public Diplomacy-afdelingen søger to gange om året en kultur- og kommunikationspraktikant, som er tilknyttet ambassaden i seks måneder. Ansøg inden d. 8. februar 2018, hvis du skal være forårets praktikant.

Er du stærk og kreativ skriftligt? Forholder du dig nysgerrigt til nye kulturbegivenheder? Og formår du at bevare overblik mellem flere medieplatforme og forskelligt planlægningsarbejde? Så er du måske vores kultur- og kommunikationspraktikant for perioden 1. februar 2019 til 30. juli 2019.

 

Som kultur- og kommunikationspraktikant skal du bidrage til at styrke Danmarks omdømme i Tjekkiet for derved at øge Danmarks kulturelle, politiske og handelsmæssige indflydelse. Dette gør du især ved at kommunikere om danske værdier og traditioner samt ambassadens aktiviteter. Det kulturelle område vil være fokus for dit praktikophold, og du skal i den sammenhæng deltage i flere kulturevents. Forud for disse ligger desuden et større planlægningsarbejde, som praktikanten og Public Diplomacy-medarbejderen deler. Som praktikant hos os bliver du inddraget i det daglige virke på en mindre ambassade, hvilket omfatter små såvel som store opgaver. Dine arbejdsopgaver bliver bl.a. at:

 

  • Udvikle og vedligeholde ambassadens hjemmeside
  • Opdatere ambassadens Facebook og andre sociale medier med relevante nyheder og begivenheder
  • Planlægge, afholde og formidle events støttet af ambassaden
  • Deltage i tværkulturelle og politiske events
  • Bidrage med ideer til ambassadens kommunikationsopgaver
  • Afholde foredrag for besøgsgrupper
  • Lave informationssøgninger

Det forventer vi:

Vi søger en dygtig og idérig praktikant, der kan tænke selvstændigt og tør tage initiativ. Du skal kunne arbejde struktureret og have interesse for samt kendskab til kommunikation. Vi forventer, at du har en skarp pen og gode analytiske evner. Stærke engelskkundskaber og godt kendskab til Office-pakken er en forudsætning for deltagelse i ambassadens eksterne og interne kommunikation. Vi er åbne over for din uddannelsesmæssige baggrund, men du skal forklare os, hvorfor netop du vil være interessant for os. Det er et krav, at du er indskrevet på overbygningsdelen af din uddannelse. For at komme i betragtning skal du enten være dansk statsborger eller have en længerevarende fast tilknytning til Danmark. Det er også en forudsætning, at du er indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt.

 

Det praktiske:

Du tilknyttes ambassaden under Udenrigsministeriets ”Retningslinjer for anvendelse af praktikanter på repræsentationerne”. Praktikopholdet skal bidrage til din uddannelse, hvilket vil sige, at opholdet kan meritoverføres, såfremt din uddannelsesinstitution tillader det. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder normalt en kompensation på op til 2.700 DKK pr. måned, som dækker nogle udgifter under opholdet. Du vil almindeligvis kunne modtage SU efter gældende regler. Der er desuden mulighed for at søge legater. Du er selv ansvarlig for at finde bolig, men ambassaden kan i mange tilfælde være behjælpelig med dette.

  

Ansøgningsfrist

Såfremt ovenstående har din interesse, bedes du sende en ansøgning mærket ”PRAKTIK – KULTUR OG KOMMUNIKATION” samt CV, eksamensresultater og relevante bilag pr. e-mail, så den er os i hænde senest d. 8. oktober 2018. Send ansøgningen til:
 
The Royal Danish Embassy
Att.: Magnus Bentzen-Langballe
E-mail: magben@um.dk 

Har du yderligere spørgsmål, kan du rette henvendelse til den nuværende Public Diplomacy-praktikant Magnus Bentzen-Langballe pr. e-mail: magben@um.dk eller tlf.: +420 257 111 901.
 
For information om ambassaden se www.tjekkiet.um.dk

Se opslaget som pdf her

 

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk