Spring til indhold

Book World og Literature Night kommer til Prag

01.05.2017  17:09
Er du klar til 5 dage fyldt med spændende litteratur? Så tag med os og den danske forfatter Alen Mešković til Book World og Literature Night, hvor det bedste inden for moderne litteratur vil blive vist frem.

Hurtig Oversigt

Hvornår Hvad Hvor

10. maj
Kl 18.00 - 22.30

kl. 19.30 og 20.00

Literature Night: Oplæsning af Ukulele Jam.
Sporvognen vil køre en tur under oplæsningen og vende tilbage hvert 30. min til en ny oplæsning.

Alen Mešković og Ambassadør Chrisitan Hoppe vil sige et par ord inden oplæsningerne kl 19.30 og 20.00

Tramvaj Modrák, som holder ved stoppested Náměstí bratří Synků

11.-14. maj
9.30-19.00
(14. maj 9.30 - 16)

Book World: Den Nordiske Stand
Arrangeret af Scandinavian House og #ReadNordic

Holešovice messeområde: Hovedsalen
12. maj
17.00-17.50 
Book World: Alen Mešković Holešovice messeområde: Autorský Sál
12. maj
18.00 - 
Book World: Alen Mešković signerer bøger Holešovice messeområde: Den Nordiske stand/hovedsalen
12. maj
19.00 – 21.00 
Book World: Nordisk Litteraturaften Holešovice messeområde: Lapidárium
13. maj
14.00-14.50
Book World: Præsentation af bogen: Grønland - Øen af opfyldte drømme Holešovice messeområde: Komorní Sál

Literature Night

Onsdag d. 10. maj vil den 11. udgave af det populære litteraturevent Literature Night finde sted 50 forskellige steder i Tjekkiet. Til Litterature Night i Prag får du en hel særlig mulighed for at opleve et bredt udvalg af nyoversat, moderne europæisk litteratur, læst højt af kendte tjekkiske skuespillere, samtidig med at du kan besøge op til 19 unikke steder, der ikke normalt vil være åbent for offentligheden.

Alle oplæsninger af de forskellige bøger vil finde sted sideløbende, hver halve time fra kl 18 frem til kl 22.30. I år vil Filip Kaňkovský læse højt af Alen Meškovićs bog Ukulele Jam i Tramvaj Modrák - Den blå sporvogn, der vil køre en tur med de fremmødte hver halve time. Den danske Ambassadør Christian Hoppe vil sammen med Alen Mešković deltage og sige et par ord kl 19.30 og kl 20.00

 

Book World

Dagen efter Literature Night begynder den 23. udgave af Tjekkiets største bogmesse Book World. Bogmessen vil løbe fra den 11. – 14. maj i Holešovice's messecenter. Book World formår at bringe både forfattere, forlag, oversættere og helt almindelige litteraturelskere fra over 30 forskellige lande og regioner sammen på et sted, hvor de kan dele deres passion for litteratur.

Der vil være et bredt udvalg af interessante oplæsninger, diskussioner, oplæg og særlige workshops for børn i løbet af messen. Ved den Nordiske stand finder du selvfølgelig Alen Mešković’s Ukulele Jam og mange andre danske værker.

 

Nordic Literature Evening

Fredag d. 12. maj vil seks nordiske forfattere deltage i Nordic Literature Evening fra kl. 19- 21. Eventet er arrangeret af Skandinavisk hus og Book world.

Eventet vil starte kl. 19.00, hvor Tuomas Kyrö (FI), Riikka Pelo (FI) og Frida Nilsson (SE) vil deltage i en diskussion med Michal Švec som tovholder. Omkring kl. 20.00 vil et nyt panel bestående af Alen Mešković (DK), Selma Lønning Aarø (NO) og Marit Reiersgård (NO) føre en diskussion ledt af tovholder Daniela Mrázová.

Begge diskussioner vil foregå på de enkelte forfatteres modersmål og vil derefter blive oversat til tjekkisk.

Alen Mešković

Forfatter Alen Mešković er oprindeligt fra Bosnien, men flygtede i starten af 90’erne med sin familie til Kroatien og senere Danmark, hvor han har boet siden 1994. Bogen Ukulele Jam er hans debutroman og handler om 14’årige Miki’s kamp med at vokse op og håndtere livet i en flygtningelejer. Bogen formår på en helt særlig måde at sammenkoble båndet mellem krig, sorg og det at være flygtning, med teenageproblemer, identitetskabelse og drømmen om en lysere fremtid

FOTO: Isak Hoffmeyer