Spring til indhold

Bilfri dag: Gentænk byen gennem sjove aktiviteter

13.09.2017  13:51
For at fejre den internationale bilfri dag d. 22. september 2017 bliver Štefánikova omdannet til en bilfri plads med et væld af sjove aktiviteter. Den danske ambassade tager del i festlighederne med en stand, hvor du blandt andet kan tage en virtuel cykeltur gennem København.

bilfri dag

D. 22. september 2017 afholdes den internationale bilfri dag som en del af European Mobility Week, der fokuserer på bæredygtig mobilitet og byudvikling.
På denne dag opfordres folk til at droppe bilen og i stedet cykle, gå eller tage offentlig transport.

I Prag markeres dagen ved, at Štefánikova lukkes for trafik fra kl. 8.00-20.00. I stedet omdannes den trafikerede gade til en gågade, hvor forskellige aktører vil have quizzer, aktiviteter og præsentationer, så man på underholdende vis kan lære mere om miljøvenlige måder at transportere sig rundt i byen på.

Den danske ambassade vil også have en stand, hvor der blandt andet vil være quiz for voksne, LEGO for børn eller muligheden for en virtuel cykeltur gennem Københavns gader på Kolos cykel for alle aldre. Der er også mulighed for at vinde en præmie, hvis man kan tegne et fantasifuldt transportmiddel, der ikke bruger benzin.

Har du lyst til at sætte fokus på bæredygtighed og byudvikling, så vær med til en sjov, bilfri dag sammen med ambassaden. 

Hvor: Štefánikova, Prag 5
Hvornår: 22.9.2017, kl. 8:00-20:00

Se mere på Facebook

Se mere om begivenheden her (på tjekkisk)

 

bilfri dag Prag