Spring til indhold

Mød Ambassadøren

Ambassadør Christian Hoppe

Christian Hoppe er karrierediplomat i den danske udenrigstjeneste. Han begyndte sit virke som Danmarks ambassadør i Den Tjekkiske Republik den 5. september 2012, hvor han blev akkrediteret af den daværende præsident Vaclav Klaus.

Forud for sin ankomst til Prag tjente Christian Hoppe som Danmarks ambassadør i Egypten fra 2007-2012, hvor han tillige dækkede Libyen og, for en kort tid, Sudan.

Inden sin tid i Cairo var Christian Hoppe med sæde i København udenrigsministerens personlige repræsentant i forholdet til Mellemøsten – en funktion, der indebar næsten konstant rejse i regionen.

Fra 2001-2006 arbejdede Christian Hoppe som dansk ambassadør i Tyrkiet og dækkede herfra også Aserbajdsjan. Forud for tjenesten i Ankara var han i fem år udsendt som ambassadør i Rusland fra 1996-2001. Fra Moskva dækkede han også seks andre lande: Hviderusland, Kasakhstan, Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Ankomsten i Moskva skete efter to års tjeneste som souschef på den danske ambassade i Washington, D.C.

Christian Hoppe blev ansat i den danske udenrigstjeneste i 1973. Hans første udstationering var i Genève 1973-75, hvor han var medlem af den danske delegation til Konferencen om Sikkerhed og Samarbejde i Europa (CSCE), der kulminerede med topmødet i Helsingfors i sommeren 1975. Andre udsendelser omfattede førstesekretær på den danske ambassade i Cairo 1976-1978 og ambassaderåd ved den faste danske repræsentation ved FN i New York fra 1983 til 1988. Mellem disse posteringer varetog Christian Hoppe en række forskellige stillinger i hovedkvarteret i København.

I september 1989 blev Christian Hoppe forfremmet til chef for Udenrigsministeriets kontor, der dækkede Sovjetunionen, Østeuropa og CSCE. Han tilbragte de næste fem år i denne stilling i en periode med enorm omvæltning og forandring i regionen.

Christian Hoppe har en BA i statskundskab og historie fra Drew University i Madison, New Jersey, samt en MA i samme emner fra Johns Hopkins University School of Advanced International Studies i Washington, D.C.

Han er gift med Dr. Yelena Lykova. De har fire voksne børn.

 

Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk