Spring til indhold

Scandi Filmfest: overvældende nordiske filmsuccesser

Titel
Scandi Filmfest: overvældende nordiske filmsuccesser
Kategori
Kultur
Sted
Praha, Brno, Ostrava, Jihlava, Mariánské lázně, Jablonec nad Nisou, Zlín, Karlovy Vary, Plzeň, Havířov, Kolín, Litoměřice, Uherské Hradiště, Veselí nad Moravou
Startdato
19.01.2017
Slutdato
31.01.2017
Start Time
18:00
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

Scandi Filmfest

Foto: Scandi Filmfest

Efter sidste års store succes vender Scandi Filmfest stærkt tilbage d. 19. januar, når de med hele fem danske filmperler i programmet lægger ud i Prag. Filmstriberne stopper nu ikke her, da festivalen frem til den 31. januar også kommer til flere andre byer i Tjekkiet.

Hvis årets første måned synes en kende trist, så er det frem med popcorn og hyggesokker, når Scandi Filmfest åbner op for ægte nordisk filmhygge den 19. januar. Og falder første eller anden film ikke lige i deres filmsmag, er der stadig tolv andre muligheder. De bliver først vist i Lucerna og Evald i Prag, mens de senere kommer til Brno, Ostrava, Jihlava, Marienbad, Jablonec nad Nisou, Zlin og Karlovy Vary. Da fremvisningerne kan variere fra by til by, finder de nærmere oplysninger om lokale spilletider på tjekkisk, her.

Ser vi nu nærmere på de danske bidrag, så finder vi bade nyklassikere og spritnye filmproduktioner, hvor rollelisterne bl.a. tæller den humoristiske Nikolaj Lie Kaas og verdenskendte Mads Mikkelsen. Nedenfor findes et kort resumé for hver af de fem spillefilm:

Mænd og høns (2015 DK/GER)
To særprægede brødre, Elias og Gabriel, er ikke særligt glade for hinanden. Men da deres far dør, finder de ud af, at de faktisk er adopterede. Trods tydelige uoverensstemmelser beslutter brødrene sig nu for at opsøge deres biologiske far, hvilket leder dem mod en lille isoleret ø. Her venter der imidlertid Elias og Gabriel lidt af en overraskelse, da de møder deres tre ukendte brødre, der lever en isoleret tilværelse efter regler, der bl.a. inkluderer bank med smedejernsgryder og udstoppede dyr. De fem brødre bliver af omstændighederne tvunget til at leve sammen og acceptere hvem de er, hvor de kommer fra og ikke mindst hinanden.

En chance til (2014 DK/SWE)
De to kriminalkommissærer og bedste venner, Andreas og Simon, lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin kone Anne og deres søn, mens den fraskilte Simon bruger sin tid på den lokale stripklub. Alt bliver dog vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til et husspektakel hos Tristan og Sanne, et par fanget i vold og stoffer. Det ligner en rutinesag - indtil Andreas finder deres forsømte baby, sulten og grædende. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med egen magtesløshed og rystes i sådan en grad, at han mister grebet om ret og uret. Det er nu op til den uregérlige Simon at genoprette grænsen.

Kollektivet (2016, DK/SWE/NED)
For akademikerparret Erik og Anna begynder det hele som en drøm. Sammen med datteren Freja starter de et kollektiv i Eriks store villa i Hellerup. Med familien som midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det handler om venskab, kærlighed, familie og fællesskab, indtil en jordrystende forelskelse sætter det hele på en ultimativ prøve. "Kollektivet" er et portræt og en kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Idealisten (2015, DK/USA)
Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule. Den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og et stort antal danske arbejdere sættes ind i oprydningsarbejdet. 20 år senere opsøges en ung radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme hos hans kolleger skyldes oprydningen. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark, mødes han af tavshed og efterhånden går det op for ham, at sagen har internationale tråde.

Kapringen (2012, DK)

I denne film følger vi en skibsbesætning på et containerskib, der pludselig angribes af somaliske pirater i det indiske ocean. Mens deres liv og hverdag nu er i somaliernes hænder, forhandler den danske regering intensivt med piraterne. Får de mon danskerne hjem igen?

Informationer om filmene er hentet fra DFI.dkDen danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk