Spring til indhold

Cykelkultur fra Danmark ruller videre til Kadan

Titel
Cykelkultur fra Danmark ruller videre til Kadan
Kategori
Kultur
Sted
Den indendørsudstilling ”The Good City” findes på rådhuset, mens udendørsudstillingen ”Copenhagen Solutions” er på Jan Šverma gågade
Startdato
05.11.2016
Slutdato
24.11.2016
Start Time
10:00
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

''

Cykeludstillingerne "The Good City" og "Copenhagen Solutions" kan opleves i Kadan frem til den 24. november (Foto: Milan Körber)

Sammen med Foreningen af byer for cyklister præsenterer den danske ambassade to udstillinger, der giver et indblik i hvordan cykling, infrastruktur og bæredygtighed kan kombineres i den moderne by.  Udstillingerne vises løbende i foreningens medlemsbyer. Nu er den i Kadan.

Cykler, cyklister og cykelstier fylder godt i gadebilledet i danske storbyer som København og Aarhus. Man kan sige, at der hersker en cykelkultur, og derfor er det måske ikke overraskende, at Københavns Kommune har sat det ambitiøse mål, om at blive den første CO2 neutrale hovedstad i verden i 2025. Gennem udstillingerne Copenhagen Solutions og The Good City får borgere og besøgende i Kadan nu mulighed for at se, hvordan et cyklende byliv åbne vejen for en mere bæredygtig fremtid.

Med Copenhagen Solutions stiller vi spørgsmålet: Hvordan skabes grøn vækst samtidig med, at vi forbedrer bylivet? Med udstillingen nærmer vi os et svar: bæredygtighed er ikke en luksus, men en nødvendighed, hvis vores tilværelse skal sikres. Gennem flere kreative projekter har København udviklet nye og gamle dele af hovedstaden, mens den også er blevet en foreløber indenfor en mere grøn byplanlægning. Udstillingen Copenhagen Solutions er produceret af Københavns Kommune, Realdania, State of Green samt Dansk Arkitektur Center.

The Good City viser os, hvordan cykling er en del af vejen til et bedre byliv. Det gøres ved hjælp af flere arkitekter, byplanlæggere og forskere, der i gennem udstillingen giver deres syn på, hvordan København kan nå målet om 50 % cyklister. Udstillingen er produceret af Bicycle Innovation Lab med støtte fra blandt andre Vejdirektoratet, Miljøpunkt og Copenhagenize.eu.

Foreningen af byer for cyklister er en frivillig og ikke-politisk forening med over 50 medlemsbyer over hele Tjekkiet. Deres formål er at promovere og styrke cykling, urban mobilitet, bæredygtig transport, der kan forbedre det offentlige rum i flere tjekkiske byer.Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk