Spring til indhold

Tohjulet dansk kultur: fotoudstillinger er nu i Žďár nad Sázavou

Titel
Tohjulet dansk kultur: fotoudstillinger er nu i Žďár nad Sázavou
Kategori
Kultur
Startdato
30.09.2016
Slutdato
04.11.2016
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

Copenhagen Solutions

Sådan så udstillingen ud, da den i foråret var i Brandýs nad Labem. Nu er turen kommet til Žďár nad Sázavou, hvor den er til 4. November (Foto: Milan Körber)

Sammen med Foreningen af byer for cyklister præsenterer den danske ambassade to udstillinger, der giver et indblik i hvordan cykling, infrastruktur og bæredygtighed kan kombineres i den moderne by.  Udstillingerne vises løbende i foreningens medlemsbyer. Nu er den i Žďár nad Sázavou.

Cykler, cyklister og cykelstier fylder godt i gadebilledet i danske storbyer som København og Aarhus. Man kan sige, at der hersker en cykelkultur, og derfor er det måske ikke overraskende, at Københavns Kommune har sat sig for at blive den første CO2 neutrale hovedstad i verden i 2025. Gennem udstillingerne Copenhagen Solutions og The Good City får borgere og besøgende nu mulighed for at se, hvordan et cyklende byliv kan vise os vejen til en bæredygtig fremtid.

Under titlen ”Tjekkiet på hjul” vil der være en konference den 2. november, hvor ambassaderåd Per Brixen indleder med et oplæg klokken 14.00. Efterfølgende åbnes der op for offentlig debat om grøn udvikling, hvilket vil finde sted på kommunebiblioteket klokken 17.00.

Copenhagen Solutions stiller spørgsmålet: Hvordan skaber vi grøn vækst samtidig med, at vi forbedrer bylivet? Med udstillingen nærmer vi os et svar, som lyder: bæredygtighed er ikke en luksus, vi kan vælge til, men en nødvendighed. Det er altså hvis byboernes tilværelse og den miljømæssige udvikling skal sikres. Gennem flere kreative projekter har København både udviklet nye og gamle dele af hovedstaden, mens den også er blevet en foregangsby indenfor grøn byplanlægning. Udstillingen Copenhagen Solutions er produceret af Københavns Kommune, Realdania, State of Green samt Dansk Arkitektur Center.

The Good City er en indendørsudstilling. Med udstillingen vil vi se nærmere på cykling som en del af vejen til et bedre byliv. I udstillingen giver en række arkitekter, byplanlæggere og forskere deres syn på, hvordan København kan nå målet om 50 % cyklister, og hvilket bymiljø det vil kræve. Det er ikke et mål i sig selv at cykle, men cykling er måden, hvorpå målet om en bedre by kan nås. Udstillingen er produceret af Bicycle Innovation Lab med støtte fra blandt andre Vejdirektoratet, Miljøpunkt og Copenhagenize.eu.

Foreningen af byer for cyklister er en frivillig og ikke-politisk forening med over 50 medlemsbyer over hele Tjekkiet. Foreningens formål er at promovere og styrke cykling, urban mobilitet, bæredygtig transport i byerne og forbedre det offentlige rum.Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk