Spring til indhold

November Talks: universitet byder på danske arkitektforedrag

Titel
November Talks: universitet byder på danske arkitektforedrag
Kategori
Kultur
Sted
Czech Technical University, Hall Gocar, Faculty of Architecture
Startdato
07.11.2016
Slutdato
28.11.2016
Start Time
18:30
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

Under støtte fra den danske ambassade deltager fire danske arkitekter i foredragsserien ”November Talks”, hvori Czech Technical University i Prag ønsker at sætte fokus på den mangfoldighed, der findes i moderne arkitektur. Besøgende har i de sidste tre år fået mulighed for at dykke ned i hollandsk, britisk og fransk bygningskunst, men nu er opmærksomheden imidlertid rettet mod dansk arkitektur. Ambassadør Christian Hoppe vil kort inden første foredrag den 7. november holde en tale, der skal introducere publikum for to af de store tendenser i dansk arkitektur; enkelhed og globalt udsyn. Disse karakteristika kan desuden siges at kendetegne hver af foredragsholderne ved "November Talks - Danish Stars".

''

(Foto: Henning Larsen Architects)

Søren Øllgaard fra Henning Larsen Architects lægger ud den 7. november, hvor han vil fortælle nærmere, om tankerne bag nogle af deres byggeprojekter.  Men allerede nu kan vi afsløre, at særligt tre idealer har været gennemgående for Henning Larsen Architects: øjenhøjde, tværfaglighed og bæredygtighed. Med disse tæt ved tegneblokken har dette arkitektfirma sat deres præg på lokalområder i Danmark såvel som internationale metropoler. Selv har Søren Øllgaard blandt andet været involveret i Operahuset i København. Faktisk er han bagmanden for den tagkonstruktion, som i virkeligheden er lige så stor som fire fodboldbaner. Hans foredrag vil således give indblik i en mere innovativ side af dansk arkitektur.

Tredje Natur

(Foto: Tredje Natur)

Den 14. november fortsættes foredragsserien med arkitekt og medstifter af Tredje Natur Flemming Rafn Thomsen. Det er især kendetegnende for deres bygningskunst, at de kombinerer natur og arkitektur, hvorved såkaldte hybridformer opstår. Med sit engagement i firmaets projekt "By + land = Bland!" sætter Thomsens foredrag publikum i stand til at forstå en mere bæredygtig side af nutidens arkitektur.

Jeppe Aagaard

(Foto: Jeppe Aagaard Andersen)

Også om brug af natur finder vi den næste foredagsholder, Jeppe Aagaard Andersen, som er landskabsarkitekt med fokus på vandområder, det urbane rum og sidst, men ikke mindst parker. Hans arkitektur fokuserer således på, hvordan vi kan integrere grønne løsninger i vores moderne byer. Netop det har han arbejdet med i gennem flere år, hvor han stået bag flere udenlandske projekter. Se eksempelvis ovenstående billed fra Bo 01 i Malmö.

SHL architects

(Foto: Jeppe Aagaard Andersen)

Den 28. November vil Mads Kaltoft fra Hammer, Schmidt og Lassen afslutte foredragsrækken, hvori han kommer nærmere ind på, hvordan de som arkitektburaeu er inspirerede af: demokrati, velfærd, æstetik, lys, bæredygtighed og socialansvarlighed. Deres projekter tæller blandt andet: Aros Kunstmuseum i Aarhus og Breiavatnet Lanterna i Stavanger (se billed ovenfor)Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk