Spring til indhold

Nordic Film Autumn: efterårets bedste filmhygge

Titel
Nordic Film Autumn: efterårets bedste filmhygge
Kategori
Kultur
Sted
Praha, Brno, Ostrava, Hodonín, Jablonec nad Nisou, Jeseník, Jičín, Kutná Hora, Teplice, Veselí nad Moravou, Zlín, Železný Újezd
Startdato
11.11.2016
Slutdato
08.12.2016
Start Time
17:30
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

Når festivalen Nordic Film Autumn indtager tolv tjekkiske byer, vil der være fem danske filmperler i programmet. Og det kan blive særdeles svært at vælge, da deres genrer spænder bredt i alt fra komedie til thriller. For at gøre valget en anelse nemmere tilbyder vi her et kort oprids af hver film. Oplysninger om specifikke spilletider for hver enkelt by kan desuden findes her

Det som ingen ved

I filmen ”Det som ingen ved” følger vi børneentertaineren Thomas Deleuran, som mister sin søster i en umiddelbart hændelig drukneulykke. Efterfølgende finder han dog nogle dokumenter og billeder, som ikke alene afslører hendes meget hemmelighedsfulde liv, men også indeholder sprængfarlige informationer om den efterretningstjeneste, deres far havde viet sit liv til. Thomas hvirvles ind i sagen, og pludselig bliver han selv overvåget, aflyttet og forfulgt.

Lang Historie Kort

Lang historie kort” er en klassisk romantisk komedie, idet vi begiver os ud med Ellen og hendes venner, der nu sidst i trediverne/først i fyrrene længes frygteligt efter romantik og et ukompliceret kærlighedsliv. Gennem filmen følger vi vennernes kærlighedsmæssige highs and lows i tre år, hvor vi kommer med til alt fra en nytårsaften til bryllup.  Hvad fortællingen minder os alle om er, at vores forestilling om det perfekte parforhold måske skal revurderes, hvis vi vil finde ud af, hvad ægte kærlighed egentlig er.

Idealisten

Med ”Idealisten” kommer vi tæt på et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark, mødes han af tavshed, og det går op for ham, at sagen har tråde til både den danske og amerikanske regering.

Rosita

I ”Rosita” følger vi Johannes, der bor sammen med sin far, den midaldrende enkemand, Ulrik, i en fiskerby, hvor de lever et stille liv og passer deres respektive jobs i fiskeindustrien. Ulrik savner kærlighed og nærhed, han arrangerer ankomsten af en ung, smuk filippinsk kvinde, Rosita - præcis som flere andre mænd i byen tidligere har gjort. Johannes må modvilligt involvere sig i deres forhold, da engelsk ikke lige er Ulriks stærkeste side. Som tiden går, kommer Johannes og Rosita tættere på hinanden end godt er - hvilket tvinger Johannes til at tage ansvar for sin fremtid.

Den du frygter

Endelig har vi “Den du frygter”, som handler om 42-årige Michael, der trænger til forandring i sit liv. Derfor melder han sig - uden sin kones viden - som forsøgsperson, da et nyt middel mod depression skal afprøves. Selvom forsøget aflyses, grundet farlige bivirkninger, fortsætter Michael med pillerne. Før eller siden kan Michael dog ikke styre det længere, og nu vælter fortrængte følelser op i ham med en styrke og voldsomhed, der får uforudsigelige konsekvenser for familien.

Billeder og information om film er hentet fra DFI.dk

DFIDen danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk