Spring til indhold

One World - International dokumentarfestival om menneskerettigheder

Titel
One World - International dokumentarfestival om menneskerettigheder
Kategori
Kultur
Sted
Prag og 32 andre byer I Tjekkiet
Startdato
06.03.2017
Slutdato
15.03.2017
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

One World – International Human Rights Documentary Film Festival vil I år præsentere publikum for en bred vifte af events. 114 film der tager os med på en rejse til 70 forskellige nationer, 7 virtual reality projekter, 8 diskussioner med gæster og instruktører efter udvalgte film og 8 paneldiskussioner om relevante emner der tager udgangspunkt i året hovedtema: The Art of Collaboration.

Ligesom sidste år er et af de mest centrale temaer for dette års festival flygtningekrisen og den medfølgende hårde tone i den offentlige debat. Med sloganet omkring samarbejde forsøger festivalen at fjerne fokus fra det negative og i stedet vise det positive budskab, der ligger i at kunne samarbejde på tværs af forskelligheder.

"The ability of helping someone or let someone to help us, working together and collaborating is not something that we see as a moment of weakness, but as one of the crucial moments of survival." (Miroslav Hašek en af hoved-idemagerene bag dette års festivaltema.)

Festivalen starter I Prag den 6. til 15. marts og fortsætter derefter videre i 32 forskellige byer i Tjekkiet og tager tilmed også til Bruxelles.

I år er der mulighed for at se op til otte danske film (heriblandt 3 samarbejdsfilm), hvoraf fire har repræsentanter, der er til stede for at tale om filmene.

One World festivalen er støttet af Den Danske Ambassade i Tjekkiet

Danske Dokumentarfilm

Bugs

FOTO: DFI

I tre år har et hold fra Nordic Food Lab bestående af kokke og researchere Josh Evans, Ben Reade og Roberto Flore rejst verden rundt for at lære af de to milliarder mennesker, der allerede spiser insekter. I 'BUGS' følger Andreas Johnsen dem, når de undersøger, dyrker, tilbereder og smager insekter i blandt andet Australien, Mexico, Kenya og Japan. Holdets erfaringer i marken og i laboratoriet, på gårdbesøgene og de internationale konferencer fører til mange store spørgsmål. Hvis industrielt fremstillede insekter bliver normen, vil de så være ligeså appetitlige og gavnlige som dem fra bæredygtige økosystemer og køkkener rundt om i verden? Og hvem vil rent faktisk få glæde af at insekter bliver en integreret del af fødevareindustrien? Afspejler idéen om spiselige insekter vores ødelagte fødevaresystemer, eller er det netop løsningen? (DFI)

Det vil være muligt at møde filmens protagonist Joshua Evans efter filmvisningerne den 13. og 14. marts. Se hvor og hvornår på One Worlds hjemmeside.

Dream Empire (Frankrig og Danmark)

Yana er en 24 årig landsbypige, der lige er flyttet til byen Chongqing i Kina for at forfølge sin livsdrøm. Tiltrukket af den historiske kinesiske boligbobles let tjente penge, starter hun et agentur for udlændinge, designet specifikt til at hjælpe kinesiske bygherrer med at markedsføre deres nye byggeprojekter. Men hendes virksomhed tager en tvivlsom drejning, da hendes kunder bliver brugt i et forsøg på at transformere afsides provinsielle spøgelsesbyer til 'globaliserede byer i rivende udvikling' hver gang investorer og politiske ledere kommer på besøg. Da boligboblen brister, er Yana tvunget til at sælge sin virksomhed og må hun afvise alt det, hun hidtil har troet på. Filmen er en fængende personlig historie og en historie fra frontlinjen om et kritisk økonomisk problem i vor tid. (DFI)

Det vil være muligt at møde instruktør David Borenstein efter filmvisningerne den 14. og 15. marts. Se hvor og hvornår på One Worlds hjemmeside.

The Infinite Happiness 

Det vakte international genklang, da BJARKE INGELS’ TEGNESTUE BIG præsenterede det visionære byggeri 8tallet i Ørestaden. Ila Bêka og Louise Lemoine, som har udmærket sig med smidige arkitekturfilm, går tæt på livet i den unikke bygning, der er sin egen lille by i København Syd. Men hvad er beboernes billede af at bo i en verdenskendt bygning? Og hvordan påvirker arkitekturen hverdagslivets små kvababbelser? (CAFX)

The Wait
Rokhsar på 14 bor sammen med sin mor, far og fem søskende i en lille jysk provinsby. Hun går i 7. klasse, og i sin fritid spiller hun på det lokale fodboldhold. For år tilbage flygtede Rokhsar og hendes familie fra Afghanistan, og efter seks måneder på flugt havnede de i Danmark og søgte asyl. Men udlændingestyrelsen tror ikke på, at de er personligt forfulgte af Taliban i Afghanistan, og familien har gentagne gange fået afslag på asyl. Familien venter nu på den endelige afgørelse, men ventetiden har forvandlet Rokhsar for altid. (DFI)

The War Show (Danmark, Finland og Syrien)
I 2011 bliver den syriske radiovært Obaidah Zytoon og hendes venner revet med af opstanden mod regimet. De lever blandt kunstnere og aktivister og filmer deres liv, da de begynder at deltage i demonstrationerne mod præsident Assad. Men som opstanden udvikler sig til en blodig borgerkrig, bliver deres venskab sat på prøve gennem fængslinger, død og vold. Zytoon forlader Damaskus og rejser til sin hjemby Zabadani, til rebellernes højborg Homs og til det nordlige Syrien, hvor hun oplever den spirende ekstremisme. Filmen er en personlig roadmovie, der følger Syriens skæbne og en gruppe venner, hvis liv og drømme forvandles til mareridt, alt imens landet synker sammen i kaos. (DFI)

Det vil være muligt at møde instruktør David Borenstein og protagonist Obaidah Zytoon efter filmvisningen den 09. marts. Se hvor og hvornår på One Worlds hjemmeside. 

Those Who Jump
På Marokkos kyststrækning ud mod Middelhavet ligger Melilla. På bjerget oven for den spanske enklave lever tusindvis af håbefulde afrikanske migranter med en drøm om en dag at forcere hegnet ind til Europa. Abou fra Mali er en af dem. Han er hovedperson i 'Håbet bag hegnet' og har selv ført kameraet i de 16 måneder, filmen følger ham, mens han forsøger at tage springet. (DFI)

Tutti a Casa - Power to the People? (Danmark, Italien, Finland og Norge)
I mange vestlige demokratier er tilliden mellem folket og politikerne på et meget lavt niveau og populistiske bevægelser vinder stadig mere tilslutning. I Italien lover protestbevægelsen, Movimento, at sende alle politikerne hjem og give magten til folket. De vinder overraskende 25 % af stemmerne, men hvad sker der, når politiske idealer møder den parlamentariske virkelighed? Kan man være kompromisløs og demokratisk på samme tid? Er folkeafstemninger på internettet direkte demokrati eller ansigtsløst pøbelvælde? Filmen følger dette demokratiske eksperiment. (DFI)

Who We Were

Det ligner et liv som så mange andre: Kristian og Mette Line har været sammen i 12 år. Det begyndte med forelskelse, rejser og karriereræs, og senere voksede livet som ”dig og mig” til en familie. Sammen har de børnene Celeste og Cyron, og for 2 år siden købte de drømmehuset i Kgs. Lyngby. Her skulle de udleve deres mange drømme og forestillinger om livet. Men en dag falder den 39-årige Kristian pludseligt om med en fatal blodprop, som ødelægger 1/3 af hans hjerne. Skaden er uoprettelig og livet, som de kendte det, er for evigt over. (DFI)

Det vil være muligt at møde instruktør Sine Skibsholt efter filmvisningerne den 08. og 09. marts. Se hvor og hvornår på One Worlds hjemmeside.

Se det fulde program for One World i Prag

www.oneworld.czDen danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk