Spring til indhold

Den internationale filmfestival Febiofest

Titel
Den internationale filmfestival Febiofest
Kategori
Kultur
Sted
Prag - CineStar Anděl, CineStar Černý most, Obecní dům, Ponrepo,  Radlická kulturní sportovna, Kino Famu
Startdato
23.03.2017
Slutdato
31.03.2017
Marked
Tjekkiet
Sektor
Alle sektorer

I år løber den internationale filmfestival Febiofest af stablen for 23. gang. Som altid har festivalen som hovedfokus at bringe det seneste års bedste fuldlængdefilm til de tjekkiske tilskuere. Festivalen kommer til Prag fra den 23. til den 31. marts, hvor det i år er muligt at se fire danske film, samt fire danske samarbejdsfilm.

Febiofest startede i 1993 som et mindre event, der i dag er vokset til en af de største filmfestivaler i Tjekkiet. Her er der plads til både etablerede, såvel som nye navne inden for filmverdenen. Foruden det sidste års bedste fuldlængdefilm bliver der også vist premierefilm, klassikere og en bred vifte af specialfilm.

Festivalen har 18 forskellige filmkategorier, der spænder helt fra børnefilm til særligt eksperimenterende madevents med dertil hørende film. De danske film vil alle blive vist i enten Northern Lights eller New Europe Kategorien. Derudover kommer Ulrich Thomsen til Tjekkiet og deltager i festivalen med hans debutfilm som Instruktør, In embryo.

Festivalen starter i Prag og vil derefter rejse med udvalgte film videre til 13 andre tjekkiske byer, for at give alle filmelskere i Tjekkiet mulighed for at se et udvalg af sidste års bedste film.

Her kan du læse meget mere om Febiofest, Filmprogrammet og en oversight over de enkelte film. Nedenunder kan du læse om de danske film og deres program.

Bilettetsalget starter d. 16. marts.

Febiofest er støttet af Den danske Ambassade

Danske film og samarbejdsfilm

Northern Lights film

Northern Lights fokuserer på de nordiske bidrag, der ofte bevæger sig i de lidt mørkere vande med krimier og absurde komedier. Karakterne har det med at være nogle lidt skæve eksistenser og filmene tager udgangspunkt i drømmende omgivelser med dragende musik.

In Embryo / In Embryo / V zárodku (Denmark) Director: Ulrich Thomsen (Northern Lights)

BIllederne er mættet med stemning og filmhåndværket første klasse i Ulrich Thomsens amerikansk satte instruktørdebut, hvor en en skidt fyr med reelle hensigter forelsker sig i en servitrice med dårlige vaner. En stilsikker, moderne gangsterkrønike med emotionel dybde i sin historie om social arv og selvstændige drømme. (Kino.dk)

Ulrich Thomsen vil præsentere filmen inden visningen den 25. marts kl 20.30 i CineStar Praha Anděl

In the Blood / I Blodet / Pokrevní bratrství (Denmark) Director: Rasmus Heisterberg (Northern Lights)
Simon (23) er medicinstuderende og deler en lejlighed i København med sin bedste ven Knud (23), og de sidste to venner i slænget, Søren og Esben. Det er sommer - en tid med endeløse dage og sorgløse nætter. De fire drenge fester og drikker, jagter piger, vågner op og gør det hele igen. Men det er brydningstid mellem vennerne, og da alle på nær Simon ønsker at sælge deres fælles lejlighed, skaber det en gryende splittelse i fællesskabet. Simon kan ikke slippe den frie, ansvarsløse ungdom, mens de andre er godt på vej ind i de satte, voksne rammer. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)

Louder Than Bombs / Louder Than Bombs / Hlasitější než bomby (France, Norway, USA, Denmark) Director: Joachim Trier (Northern Lights)
Tre år efter fotografen Isabelle Reeds død i det som tilsyneladende var en bilulykke, er enkemanden Gene nødt til at fortælle sin yngste søn Conrad, hvad der egentlig hændte. Gene beder sin ældste søn Jonah komme hjem for at hjælpe sig, men i stedet vender Jonah sig mod ham. Jonah har sin egen erindring om sin mor og er ikke villig til at opgive den. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)

Parents / Forældre / Rodiče (Denmark) Director: Christian Tafdrup (Northern Lights)
Da deres søn Esben flytter hjemmefra, beslutter Kjeld og Vibeke sig for at flytte til noget mindre. De opdager, at deres gamle lejlighed er til salg, og flytter tilbage for at starte på en frisk. Kjeld indretter lejligheden, som den så ud engang, og sammen genoplever de deres forelskede ungdomsdage. Men hvad der engang definerede dem, findes måske ikke længere, og en morgen tager begivenhederne en drejning, ingen af dem kunne forudse da de vågner op og er blevet tredive år yngre. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)  

Small Town Killers / Dræberne fra Nibe / Zabijáci z maloměsta (Denmark) Director: Ole Bornedal (Northern Lights)
De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver starten på en absurd rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv ender øverst på en dødsliste. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)

New Europe film

New Europe handler om at give plads til de nye filmskabere i Europa. Kategoriens film kommer i alle afskygninger, men fælles for dem er at de altid har en ambitiøs og spændende form, som provokerer, reflekterer og bringer os et nyt syn på det Europa vi kender.

Godless / Bezbog / Bez Boha (Bulgaria, Denmark, France) Director: Ralitza Petrova (New Europe)
I en fjern bulgarsk by passer Gana ældre mennesker med demens, imens hun sælger deres id-kort videre på det sorte marked. Hjemme tager hun sig af sin arbejdsløse mor, som hun knap nok taler med. Hendes forhold til sin bilmekaniker kæreste, er kærlighedsløst – den seksuelle tiltrækningskraft er forsvundet, og intimiteten er reduceret til en afhængighed af morfin. Intet synes at have konsekvenser for sygeplejerskens samvittighed - selv ikke et tilfældigt mord på en patient, som truer med at afsløre hendes bedrageriske transaktioner. Da Gana en dag oplever den nye patient Yoans musik, hvis Id-kort hun har handlet, begynder tingene at falde fra hinanden, En voksende empati for den gamle mand vækker Ganas bedøvede samvittighed, og hun er klar til forandring. Men da Yoan bliver anholdt for bedrageri, lærer Gana, at det kan koste dyrt at gøre det rigtige. (Beskrivelsen er hentet fra DFI

Heartstone / Hjartasteinn / Kamenné srdce (Denmark, Iceland) Director: Gudmundur Arnar Gudmundsson (New Europe)
"Heartstone" foregår i en afsides fiskerlandsby i Island. Thor og Kristján er bedste venner, og det er sommeren, hvor følelserne begynder at spire. Thor er forelsket i Beth, den smukkeste pige i byen. Og Kristján opdager, at han er tiltrukket af sin ven. Følelserne er svære at skjule, og efterhånden som resten af byen involveres, optrappes konflikterne i det lille samfund. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)

The Giant / Jätten / Obr (Denmark, Sweden) Director: Johannes Nyholm (New Europe)
Richard er en 30-årig mand, som er autist og alvorligt misdannet. Han bor på et hjem for mentalt handicappede og er besat med petanque. Som tre-årig blev han skilt fra sin mor, og det plager ham i dag. For at håndtere livets prøvelser flygter Richard ind i en fantasiverden, hvor han er en 50-meter-høj kæmpe. (Beskrivelsen er hentet fra DFI)

©www.febiofest.cz

 

 Den danske ambassade

Maltézské náměstí 5
Praha 1, Mala Strana

 

Tlf.: + 420 257 111 900
Fax: +420 257 531 410
Email: prgamb@um.dk