Spring til indhold

Gøre forretning i Tjekkiet

Hvorfor gøre forretning i Tjekkiet?

Siden Tjekkiets indtræden i EU i 2004 er dansk samhandel med, og investeringer i Tjekkiet steget kraftigt. Tjekkiet har mange karakteristika og fordele, som gør det til et interessant investeringsland for danske virksomheder.

Først og fremmest er der god adgang til veluddannet arbejdskraft. Tjekkiet er blandt de lande i OECD hvor den største andel af befolkningen gennemfører en uddannelse på gymnasieniveau, og de fleste nyuddannede tjekker bliver i landet. Hertil kommer relativt lave lønninger, den tjekkiske gennemsnitsløn ligger på omkring 8.500 DKK om måneden, og arbejdskraften, specielt inden for de tekniske erhverv, er meget kompetent.

Samtidig findes flere inkubatorer, hvor virksomheder kan indgå i et godt samarbejde med de tekniske universiteter omkring forskning. Denne mulighed har flere danske virksomheder allerede udnyttet, bl.a. B&O og PDM Technology. Etableringsomkostningerne i inkubatorer ligger i bund og selskaberne samarbejder også med hinanden. Desuden findes der også en række støttemuligheder fra EU og tjekkiske fonde, specielt til vidensbaserede arbejdspladser.

Tjekkiets geografiske placering i hjertet af Europa er yderst gunstig for flere virksomheder – både hvad angår administration, distribution og logistik. Udover de ovennævnte komparative fordele er Tjekkiet også kendetegnet ved en hundredårig og veludviklet industribase - specielt inden for finmekanik - og et attraktivt erhvervsklima.

Denne blanding af gunstig geografisk placering, god infrastruktur, lave lønninger samt en veluddannet arbejdskraft gør, at flere og flere danske virksomheder får øjnene op for Tjekkiet som et attraktivt land at gøre forretning i.

The Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-16:00.

Tlf: (+420) 257 111 900
Email: prgamb@um.dk