Spring til indhold

Udstilling om magiske Grønland i Prag

09.01.2018  10:33
Oplev Grønland, landets magiske natur, liv, historie, kunstneriske udtryk og landbrug! Ægteparret Alena og Jaroslav Klempíř vil tage dig med på en rejse og dele deres unikke oplevelser fra landet mod nord.

Greenland

Tid: 11. januar - 4. april 2018
Sted: National Agricultural Museum, Kostelní 44, Prag 7

Grønland blev bogstaveligt talt Alena og Jaroslav Klempířovis andet hjem. De har brugt år på at arbejde i Grønland og lære om Grønlands skønne natur, den interessante kultur og det lokale folkeslags traditioner.

Disse oplevelser har ændret deres liv for altid, og i tre måneder har du mulighed for at opleve Grønland gennem deres øjne på the National Agricultural Museum i Prag. Udstillingen består af billeder, film, information og objekter, som ægteparret har samlet gennem deres mange år i Grønland. Med udstillingen vil der også følge et foredrag, en diskussion og en polardag for børn.

Udstillingen er under både Den Danske Ambassades, det Tjekkiske Landbrugsmuseums, Miljøministeriets, (tidligere) kulturminister Daniel Hermans og Tjekkisk Geografisk Samfunds auspicier. Den danske ambassadør, Ole Frijs-Madsen, vil åbne udstillingen.

Om Alena and Jaroslav Klempíř
Ægteparret er tjekkiske etnografer, der har rejst i mere end 20 år til Grønland. De har undersøgt og delt deres viden om landet gennem udstillinger, foredrag, bøger, TV-interviews, artikler og meget mere. Gennem deres arbejde er de blevet hædret af mange, heriblandt både den tjekkiske miljøminister og den danske kronprinsesse Mary.

Se mere om udstillingen her.