Spring til indhold

Genudgivelse og dåb af bogen Grønland – Øen af opfyldte drømme

14.02.2017  14:11
Den 8. februar deltog Den Danske ambassadør Christian Hoppe i genudgivelsen af Alena og Jaroslav Klempířovis bog Grønland – Øen af opfyldte drømme fra 2014. Med genudgivelsen følger ca. 100 ekstra sider. Derfor var det også på sin plads, at der både blev holdt taler, skålet og at bogen blev ”døbt” i perler.

Christian Hoppe med ægteparret Alena og Jaroslav Klempir. FOTO: Den Danske Ambassade.

Christian Hoppe med ægteparret Alena og Jaroslav Klempir. FOTO: Den Danske Ambassade.

Arrangementet blev afholdt i Neoluxor på Wenceslas Square, hvor mere end 60 var mødt frem for at høre om bogen Grønland – Øen af opfyldte drømme. Straks efter talerne var slut stillede flere af de fremmødte sig også i kø med deres nyindkøbte eksemplarer af bogen for at få dem signeret og få en lille pose ”dåbs” perler med hjem.

Blandt arrangementets mange talere var Den Danske Ambassadør Christian Hoppe, der fremstod som patronat for bogen og eventet. Han holdt i den forbindelse en kort tale på dansk om Grønland og Danmark, og den særlige forbindelse der er mellem Grønland og Tjekkiet.

Tv. Christian Hoppe holder tale om Grønland, Danmark og Tjekkiet. Th. Tomáš Brychta læser et digt skrevet af Alena og Jaroslav Klempířovi højt til eventet. FOTO: Den Danske Ambassade.

Tv. Christian Hoppe holder tale om Grønland, Danmark og Tjekkiet. Th. Tomáš Brychta læser et digt skrevet af Alena og Jaroslav Klempířovi højt til eventet. FOTO: Den Danske Ambassade.

Grønland har i dag selvstyre, men er udenrigspolitisk stadig repræsenteret af Danmark og derfor fungerer Christian Hoppe både som repræsentant for Danmark og Grønland i Tjekkiet. Ambassadøren kom dog ind på, hvordan eventyrere og entusiaster som Alena og Jaroslav Klempířovi, med deres bog gør utroligt meget for formidlingen af grønlandsk kultur i Tjekkiet og at det forhåbentlig vil være med til at friste nye eventyrere til at besøge Grønland.

Alena og Jaroslav Klempířovi. FOTO: Den Danske Ambassade.

Alena og Jaroslav Klempířovi. FOTO: Milan Körber.

Alena og Jaroslav Klempířovi har gennem flere år haft et helt særligt forhold til Grønland, hvor de har et hus som de jævnligt opholder sig i. De har gennem de sidste mange år viet deres liv til Grønland og til at formidle viden om grønlandsk natur og kultur i Tjekkiet og styrke båndet herimellem.

Bogen, Grønland – Øen af opfyldte drømme, er en fortælling om forfatterne Alena og Jaroslav Klempířovis ture til Grønland, hvor de har lært lokalbefolkningen, naturen og de grønlandske traditioner at kende over mange år. Ud over historierne fra deres rejser rundt på verdens største ø og møder med den grønlandske befolkning, er der også historiske fortællinger og et hav af fotografier i bogen.

Alena og Jaroslav Klempířovis næste projekt bliver en samling af grønlandske eventyr, der ligeledes skal udgives på tjekkisk.

Bogen døbes ved at perler hældes ud over den. FOTO: Den Danske Ambassade.

Bogen døbes ved at perler hældes ud over den. FOTO: Den Danske Ambassade.Seneste nyt

    Se alle