Spring til indhold

Michael Katz Krefeld besøger Prag

14.09.2015  13:20
Fra den 2. – 4. september besøgte den kendte danske forfatter, Michael Katz Krefeld, Prag for at præsentere sin bog ”Savnet”, som netop et blevet udgivet på tjekkisk. I den forbindelse blev der afholdt pressemøde og bogsignering, hvor alle var velkomne til at komme forbi og få en autograf og en snak med Krefeld.

"" 

Den 2. september startede med pressemøde, som blev afholdt pressemøde på Cafe Adria. Det er ikke første gang, at Krefeld besøger Prag. Sidste gang var i 1992, hvor det var for at besøge den nationale filmskole, som han gerne ville studere på. Krefeld blev dog optaget på en manuskript-linje i Danmark og besluttede at vende hjem for at studere der i stedet for. Han er dog meget fascineret af Prag og kan ikke udelukke, at en af hans bøger, på et tidspunkt, kunne komme til at foregå i Prag. Krefeld udtalte sågar, at han allerede havde været rundt og se på ”hemmelige” steder i Prag med antydningen af, at det var med en ny bog i tankerne.Tilstede til pressemødet var redaktør på forlaget Paseka, Jakub Sedläcek. Han udtalte, at en af årsagerne til, at Paseka besluttede sig for at udgive Krefeld’s bøger Afsporet og Savnet, er at hovedpersonen, Ravn er så detaljeret og unik beskrevet. Det er ligeledes noget af det, som betyder meget for Krefeld. Han havde gjort meget ud af at ”skabe” Ravn og gøre ham til en stor personlighed med fejl, som er det der er med til at gøre ham mere interessant end en fejlfri person, uden ar på sjælen. Ravn har en traumatisk fortid bag sig, som ifølge Krefeld medfører, at han er i stand til at reagere fuldstændig uforudsigeligt og ikke engang Krefeld ved, hvor han har ham.

""

Dagen efter fortsatte med bogsignering i Knihkupectvi Fiser, hvor også den tjekkiske oversætter, Markéta Kliková var til stede. Alle var velkomne til at møde op i boghandlen og få en autograf. Knihkupectvi Fiser blev hurtig fuld af mennesker, som forventningsfuldt var mødt op for at få en autograf. Stemningen var afslappet i boghandlen og der var også tid til en kort snak med Krefeld.

Læs mere om Michael Katz Krefeld her.