Spring til indhold

Ambassadør og DHOM læser eventyr for børn til 'Night With Andersen'

10.04.2019  10:44
Ambassadør Ole Frijs-Madsen og DHOM Michael Benett Jensen tog del i dette års 'Night With Andersen'. Et projekt der er skabt med den hensigt at involvere børn i litteratur i H.C. Andersens ære.

Fredag den 29. marts 2019 tilbragte børn over hele Tjekkiet aftenen sammen på biblioteker, skoler og andre faciliteter, med H.C. Andersens eventyr. ’Night With Andersen’ eller ’Nat Med Andersen’ er blevet et verdensomspændende fænomen og er et initiativ til at motivere børn til at læse mere i en tid med moderne medier. Projektet startede i Tjekkiet 19 år siden og i år blev der læst eventyr i hele 658 biblioteker, 704 skoler og 109 børnegrupper i selve Tjekkiet, og blev også afholdt i 32 andre lande.

Og hvordan brugte repræsentanterne for den danske ambassade i Prag deres nat sammen med Andersen? Ambassadør Ole Frijs-Madsen tog til et shelter som er en del af Magdala-projektet i Prag, for at fortælle børn og deres mødre mere om Danmark og derefter læse en historie af H.C. Andersen. Selvom ambassadøren læste historierne på dansk, lyttede børnene nøje til de underlige ord, som blev efterfulgt af en tjekkisk oversættelse.

DHOM Michael Bennett Jensen tog til byen Turnov i det nordlige Tjekkiet. Her hjalp han med at plante et "eventyrtræ" som er en årlig tradition i Turnov på denne aften. Dagen sluttede i Turnov bibliotek, hvor rådgiveren havde det samme program som ambassadøren i Prag. Michael præsenterede først børnene for Danmark hvorefter han læste "Svindedrengen" som godnathistorie før børnene lagde sig til at sove blandt bøgerne på Turnov bibliotek.