Spring til indhold

#ReadNordic launch party

14.09.2015  14:07
Torsdag den 10. september blev der afholdt #ReadNordic launch party i Vila Štvanice i Prag. Ca. 150 mennesker mødte op til launch festen for at udforske og lære mere om nordisk litteratur.

#ReadNordic launch party i Vila Stvanice 

Mange forventningsfulde gæster, var mødt op for at høre om nordisk litteratur.

#ReadNordic er en litterær kampagne, som udspiller sig i et samarbejde mellem de nordiske ambassader og Det skandinaviske Hus i Prag. Kampagnen har til formål at øge kendskabet til nordisk litteratur i Tjekkiet og vil løbe indtil maj 2016, hvor den største årlige litterære begivenhed i Prag, Book World, vil finde sted. De nordiske ambassader vil i år være æresgæster til Book World og er allerede nu i gang med at invitere nordiske forfattere til begivenheden.

Launch festen fandt sted i idylliske omgivelser på den lille ø Š tvanice, som ligger i centrum af Prag. Aftenen begyndte med nordiske velkomstdrinks, bestående af tranebærjuice og enten dansk, norsk, svensk eller finsk vodka. Velkomsttalen blev holdt af Michal Švec, stifter af Det skandinaviske Hus, som efterfølgende spurgte de nordiske ambassadører, hvilken nordisk bog de holdt mest af og hvorfor. For den danske ambassadørs vedkommende var der tale om Henrik Pontoppidans ”Lykke-Per”.

Efterfølgende var der mulighed for at ombytte sin nordiske bog til en anden, se nordiske kortfilm, deltage i konkurrencer, spille nordiske udendørs spil eller tage en snak i baren over en cocktail, som var blevet omdøbt til et navn i litteraturens verden. På menuen var bl.a. Strindbergs Wife, Out of Africa og Read me.

Indtil Book World 2016 vil #ReadNordic udspille sig i en social mediekampagne, der koncentrerer sig om at promovere nordisk litteratur. Der vil blive afholdt nordiske litterære events, hvor det hver måned er en af de nordiske ambassader, som har ansvaret for at fastlægge et tema og derefter forskellige begivenheder. Den danske ambassade starter ud med temaet: H.C. Andersen, fra den 21.-27. september.

#ReadNordic er støttet af den nordiske kulturfond.

"" 

Ambassadøren, sammen med nogle af de ansatte på Den danske ambassade i Prag.